Catalunya triga 155 dies a pagar els autònoms

És la comunitat autònoma que més temps allarga el pagament i té un deute de 798 milions d'euros

Les administracions públiques catalanes triguen 155 dies de mitjana en pagar les factures dels treballadors autònoms i de les petites i mitjanes empreses que les proveeixen. Aquesta xifra se'n després del darrer informe publicat per la Federació de Treballadors Autònoms (ATA), que a més situa Catalunya com la comunitat autònoma que més temps necessita per satisfer els seus deutes amb els autònoms.

Just per darrere de Catalunya es troben Andalusia i el País Valencià, que triguen 153 dies a pagar el deute amb els seus proveïdors per compte propi. Els autònoms del País Basc i de Navarra són els que menys han d'esperar a cobrar les seves factures amb 38 dies de mitjana. Les administracions públiques de l'estat, per la seva banda, triguen una mitjana de 151 dies en pagar els treballadors autònoms que els proveeixen.

En tot cas, són xifres que queden molt lluny dels 30 dies que estableix la Llei de Morositat. I és que segons l'estudi de l'ATA només el 8% dels autònoms cobra dins el termini establert per la Llei les factures que emet les administracions públiques.

Per al president de la Federació d'Autònoms, Lorenzo Amor, "un país que triga de cinc mesos de mitjana en pagar els treballadors autònoms no sembla massa seriós" i ha afegit que "fa pena i vergonya" aquesta situació. Així mateix, Amor ha ironitzat dient que "el cobrador del frac tindria molta feina en una reunió de Consell de Política Fiscal i Financera".

Més dies i més deute
Catalunya també encapçala el llistat de comunitats que més diners deuen als treballadors per compte propi amb 798 milions d'euros, un deute que ha augmentat un 0,2% en els darrers tres mesos. Andalusia és la segona comunitat que més diners deu als autònoms (703 milions), mentre que les administracions de Cantàbria, Navarra i la Rioja s'ubiquen a l'altre cantó de la balança.

L'administració local, la que té més problemes
Segons l'estudi dels autònoms, l'administració central és la que menys problemes té alhora de pagar ja que ho fa en 49 dies, les comunitats en 145 mentre que els ajuntaments paguen en 157 dies. Segons el mateix estudi, els ajuntaments són les administracions públiques que acumulen més factures de treballadors autònoms.

Avui et destaquem
El més llegit