Catalunya rep un 6,1% més de turistes estrangers al setembre tot i els atacs gihadistes

Un total de dos milions de visitants estrangers visiten el Principat després dels atemptats a Barcelona i Cambrils

Un grup de turistes amb la seva guia a Girona
Un grup de turistes amb la seva guia a Girona

El nombre de turistes estrangers que han visitat Catalunya al setembre ha ascendit a 1.990.995 persones, cosa que suposa un 6,1% més que al setembre de l'any passat, segons l'estadística de Moviments Turístics a les Fronteres (Frontur) que publica l'Institut d'Estadística espanyol. Aquest creixement dels turistes estrangers es registra el mes següent dels atemptats gihadistes del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils.

En l'acumulat de l'any, el nombre de turistes estrangers que van visitar Catalunya fins al setembre sumen 15.746.711 persones, el 7,8% més. El 22,5%, un de cada cinc turistes estrangers que van visitar l'Estat espanyol, van optar per venir a Catalunya, sent la segona demarcació de l'Estat amb més visitants estrangers al setembre i la primera si es té en compte l'acumulat de l'any.

En el conjunt de l'Estat espanyol, el nombre de visitants estrangers al setembre s'ha situat en 8,8 milions de persones, l'11,4% més que al setembre de l'any passat. Ens els primers nou mesos de l'any, els visitants forans van sumar 66,1 milions de turistes, el 10,1% més.

Frontur indica que en el conjunt de l'Estat el principal país emissor al setembre ha estat el Regne Unit, el 24,4% del total, i un increment del 8,2% en relació amb al setembre del 2016. Alemanya i França han estat el segon i el tercer país emissor en el conjunt de l'Estat espanyol, amb un creixement del 9,3% en el cas d'Alemanya i un retrocés del 0,5% de francesos.

Més informació
Nou rècord de pernoctacions el setembre tot i els atemptats
La turismofòbia no espanta els turistes
El sector turístic es veu poc afectat per l’atemptat
Avui et destaquem
Comentaris