Catalunya incrementa un 18% la contractació per Setmana Santa

Segons un informe de Randstad, la xifra d'11.400 contractes encara està per sota dels anys previs a la pandèmia

Imatge d'arxiu del centre de Barcelona | iStock Imatge d'arxiu del centre de Barcelona | iStock

L’arribada de la Setmana Santa generarà la signatura d’11.400 contractes (+18,1%) a Catalunya, un 82% dels quals corresponen als negocis de l’hostaleria. Segons un informe de Randstad, les previsions són inferiors a les dades registrades abans de la pandèmia. 

“És positiu comprovar que, malgrat les incerteses econòmiques, les previsions indiquen un increment dels contractes”, apunta Valentín Bote, director de Randstad Research. Els contractes signats a Catalunya representen un 13,4% de tots els moviments a l’Estat. 

Per la campanya de Setmana Santa, la firma de recursos humans assegura que les empreses sempre busquen treballadors i treballadores amb disponibilitat immediata, adaptació ràpida al lloc de treball, experiència prèvia, domini d’aplicacions tecnològiques i un cert domini d’idiomes.

Durant els pròxims dies, l’aeroport del Prat operarà més de 9.500 vols. Aquesta xifra representa un increment d’un 88% en comparació amb el mateix període del 2019. El divendres 7 i el dilluns 10 d’abril seran els dies de major intensitat. 

En clau de territori, l’Associació Turística d’Apartaments ha rebut el triple de reserves a les comarques gironines, amb una previsió del 85% d’ocupació durant els dies festius. Un 43% de les reserves corresponen a visitants de fora de Catalunya. 

Més informació
Els catalans planegen gastar per sobre de la mitjana espanyola aquesta Setmana Santa
La Setmana Santa apropa El Prat a xifres de 2019
Setmana Santa per a entrepreneurs
Avui et destaquem
El més llegit