La CE paga 10.000 milions d'euros dels fons Next Generation a l'Estat

Von der Leyen diu que els diners "ja estan de camí" i confia en donar aviat "més bones notícies" a altres països

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en una imatge d'arxiu | Europa Press La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en una imatge d'arxiu | Europa Press

La Comissió Europea ha anunciat que els 10.000 milions d'euros del primer desemborsament dels fons Next Generation a Espanya "ja estan de camí". Després que la setmana passada la Comissió Europea donés el vistiplau definitiu al primer pagament a Espanya dels fons de recuperació, la presidenta Ursula von der Leyen ha confirmat que s'ha fet al transferència i ha felicitat l'Estat, el primer de la Unió Europea en rebre fons d'aquest mecanisme creat arran de la pandèmia. "Espero tenir més bones notícies per a altres estats de la Unió Europea ben aviat", ha dit la presidenta de la CE en una piulada.

El mes d'agost, Espanya ja va rebre 9.000 milions d'euros de prefinançament dels fons, i els 10.000 milions que rebrà ara són els primers que ja estan condicionats al compliment dels objectius fixats en el pla de recuperació.

En concret, s'hauran de complir 52 objectius fixats en àmbits diversos com la mobilitat, l'energia, el mercat laboral o la política fiscal. A partir d'ara, el govern espanyol haurà de demostrar que els compleix per seguir accedint a la resta de diners. El següent pagament és de 12.000 milions d'euros i està més centrat a l'assoliment de modificacions en el mercat laboral.

El pla de recuperació d'Espanya s'eleva als 69.500 milions d'euros en ajudes. Per ara, el govern de Pedro Sánchez no ha demanat accedir als préstecs que també té preassignats, que són de fins a 70.000 milions més.

Més informació
Comerç, estratègia i fons Next Generation
Els fons Next Generation i el sector de la construcció
Els fons Next Generation són una oportunitat?
Avui et destaquem
El més llegit