La CEOE rebutja la proposta de pròrroga dels ERTO del govern central

Les negociacions entre el Ministeri de Seguretat Social i patronal i sindicats xoquen ara amb l’escull de les exoneracions

El president de la CEOE Antonio Garamendi en una reunió amb la ministra de Treball Yolanda Díaz i la resta de representants dels agents socials | ACN El president de la CEOE Antonio Garamendi en una reunió amb la ministra de Treball Yolanda Díaz i la resta de representants dels agents socials | ACN

La CEOE rebutja de nou la proposta de pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) del govern espanyol. Segons la patronal, el desacord es troba en aquesta ocasió en que el Ministeri de Seguretat Social "segueix centrant les ajudes en l’activació en lloc d’en els treballadors que encara no es poden incorporar a l’activitat". Govern i agents socials treballen contrarellotge per aprovar la nova ampliació dels expedients en un consell de ministres extraordinari el proper dilluns 31 de maig. 

La patronal rebutja la posició del ministeri sobre la rebaixa de les exoneracions de les quotes de la seguretat social de les empreses que mantinguin els seus treballadors en ERTO. L’última proposta del govern recull aquesta reducció per prioritzar en les bonificacions a la reactivació de les empreses que decideixin reincorporar els treballadors en ERTO als seus llocs de treball. 

A més de la CEOE, el govern espanyol ha de posar-se d’acord amb els representants dels treballadors. Aquest mateix dimarts, les executives dels sindicats CCOO i UGT es reuneixen per pactar la seva posició envers la proposta del Ministeri de Seguretat Social.

Més informació
El maldecap dels autònoms i ERTOs amb empatia
Avui et destaquem
El més llegit