La CEV demana a la classe política que "buiden les incerteses"

El comité executiu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana ha sol·licitat més suport a la classe política cap al teixit empresarial

La reunió de la CEV | Cedida La reunió de la CEV | Cedida

El comité executiu de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), s'ha reunit aquesta setmana per admetre nous socis i avaluar les dades de l'EPA del tercer trimestre de 2019, entre altres assumptes. També per donar un cop d'atenció a la classe política, fent "un crit d'atenció als poders públics perquè centren la seua activitat política i econòmica a buidar incerteses i donar suport al teixit empresarial".

Més info: Catalunya impulsa la creació de feina a l'estiu

I és que les xifres conegudes aquest dijous apunten que el número d'ocupats augmenta en 69.400 persones a l'Estat en el tercer trimestre de 2019 respecte al trimestre anterior (un 0,35%) i se situa en 19.874.300. En termes desestacionalitzats la variació trimestral és del 0,09%. L'ocupació ha crescut en 346.300 persones (un 1,77%) en els 12 últims mesos. La valenciana és una de les comunitats on hi ha més increment d'ocupació (167.000 treballadors nous) i menys treballadors en atur, un total de 32.100 menys. Però per a la CEV cal ressaltar que, tant en termes trimestrals com anuals, la Comunitat Valenciana avança en actius i ocupats per damunt de la mitjana nacional, i el descens de l'atur és molt superior al de la mitjana d'Espanya, però "les dades corroboren que s'està intensificant la desacceleració generalitzada de l'economia i, amb això, de l'ocupació que es genera".

L'ocupació creix en la Comunitat prop de 0,34 punts per damunt de la mitjana nacional i el nombre d'aturats cau 5,3 punts més que la mitjana d'Espanya. El número d'ocupats creix en les tres províncies, encara que amb menor intensitat a la província de València. Destaca l'important avanç de l'ocupació a la província de Castelló. Per part seua, el nombre d'aturats cau en les tres províncies; en totes elles a major ritme que en la mitjana nacional. Novament destaca Castelló amb una intensa baixada de l'atur; 15,62% en taxa anual.

En taxa trimestral Alacant i Castelló avancen en ocupació i l'atur cau. No obstant això, a la província de València l'ocupació es ressent i l'atur cau. Diverses raons estacionals i conjunturals, així. Amb tot, la CEV realitza una valoració negativa sobre l'evolució de les dades conegudes aquesta setmana.

Avui et destaquem
El més llegit