• Economia
  • El Banc Central Europeu examina les mesures de les entitats contra els ciberatacs

El Banc Central Europeu examina les mesures de les entitats contra els ciberatacs

Durant el primer semestre, l'organisme avaluarà 109 entitats

El Banc Central Europeu analitzarà les mesures de 109 entitats bancàries contra els ciberatacs | iStock
El Banc Central Europeu analitzarà les mesures de 109 entitats bancàries contra els ciberatacs | iStock
ACN | Redacción VIA Empresa
Barcelona
03 de Gener de 2024

El Banc Central Europeu ha fet públic que, durant el primer semestre de l’any, analitzarà les mesures de 109 entitats bancàries contra els ciberatacs. En aquest període, l’organisme supervisor posarà a prova les mesures de resposta de cada banc, incloses l'activació de procediments d'emergència i plans de contingència, així com el restabliment d'operacions. Segons ha detallat l'entitat en un comunicat, l'exercici es vol centrar en la capacitat de resposta dels bancs, i no en la seva capacitat per evitar atacs. 

 

Com a part de l'exercici, 28 de les companyies se sotmetran a una avaluació ampliada per oferir un "reflex representatiu" del sistema bancari de la zona euro. Les conclusions, tal com ha detallat el BCE, es presentaran durant l'estiu. A principis de desembre, el Banc Central Europeu va fer arribar al Banc Sabadell que, de cara l’any 2024, haurà de complir amb uns requisits de capital lleugerament per damunt del 2023. Aquesta és una de les principals conclusions d’un procés de revisió i avaluació de l’organisme supervisor. El BCE exigeix una ràtio de capital CET1 del 8,93%.

La ràtio de capital total ha quedat fixada en el 13,4%. El coixí de conservació de capital s’ha quedat en el 2,5%. El Banc Sabadell ha tancat els primers nou mesos de l’any amb uns guanys de 1.028 milions d’euros, una xifra que representa un increment d’un 44,9% i, a la vegada, és una de les millors dades històriques de l’entitat.

 

Els ingressos del negoci bancari del Sabadell arriben als 4.559 milions, un 18,7% més, amb el marge d’interessos pujant un 29% fins als 3.512 milions. En canvi, les comissions han caigut un 6,3%, fins als 1.047 milions. El marge recurrent puja un 38,8% fins als 2.328 milions. El finançament a empreses és de 9.024 milions, un 8% més que l’any anterior.