Catalunya ha tancat el mes d’agost amb una caiguda de l’11% en el consum de ciment. Amb aquesta xifra, el consum acumulat (últims dotze mesos) se situa al -2,9% i un volum de 2,24 milions de tones. Segons Salvador Fernández Capo, les dades s’originen “per la mala situació econòmica i els reptes derivats dels processos de descarbonització que estan desenvolupant les nostres fàbriques i amb els quals el sector del ciment a Catalunya està absolutament compromès”.
La producció de ciment també s’ha reduït a l’agost un lleuger 2,7%, mentre que al darrer any cau un 4,4%, amb un volum de 3,15 milions de tones. Les exportacions de ciment han patit a l’agost una forta disminució del 32,7% respecte de 2022. Des de la patronal s’insta les administracions a “que siguin més eficients a l’hora de validar les autoritzacions per reduir l’empremta de carboni i poder posar en marxa els processos tecnològics”.
La producció de ciment també s’ha reduït a l’agost un 2,7%
En clau més empresarial, abans de l’estiu, Ciments Molins va donar a conèixer la seva voluntat de cotitzar al Sistema d’Interconnexió Borsari Espanyol. Aquesta informació s’ha donat a conèixer a través d’un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Ciments Molins ha tancat els comptes del primer trimestre amb uns beneficis de 37 milions d’euros, una xifra que representa un increment d’un 70% en comparació amb el mateix període de l’any passat.
Les vendes han pujat un 25% fins als 342 milions d’euros, gràcies en gran part per l’increment del negoci exterior, especialment a l’activitat de Mèxic o la caiguda dels costos de combustibles i energia. Pel que fa al deute financer net, durant el primer trimestre del 2023 va disminuir un 26% fins a 108 milions d'euros.