Els treballadors de Ciut'art al MACBA i l’Arxiu Històric van a la vaga

La resta de centres gestionats per l'empresa de serveis culturals convoquen aturades per dimecres i dijous

El personal que treballa al Macba està contractat per Ciut'art El personal que treballa al Macba està contractat per Ciut'art

Els treballadors del MACBA i l’Arxiu Històric de Barcelona han acordat mantenir la vaga indefinida convocada pels treballadors de Serveis Educatius Ciut’Art, empresa adjudicatària dels serveis d’atenció al públic de diversos centres culturals, i pel sindicat SUT. D’altra banda, la resta de centres de Ciutat’art - entre els que hi ha les fundacions Miró i Tàpies, el Museu de la Música, el Museu del Disseny, el Monestir de Pedralbes i la Virreina Centre de la Imatge- han convocat aturades per dimecres i dijous.

A través d’un comunicat, el sindicat ha valorat que les primeres quatre jornades de vaga indefinida “han estat un èxit”. Els treballadors de Ciutat'art protesten contra la precarietat laboral i els abusos que es produeixen per "la reducció dràstica del pressupost de l'adjudicació que es descarrega sobre les condicions" laborals.

El sindicat també ha criticat a través del comunicat que malgrat la repercussió de la vaga, “la direcció del MACBA i de l’ICUB “segueixen sense donar-se per al·ludits” i sense assistir a les reunions amb els representants dels treballadors. 

Per altra banda, els treballadors recullen fons per la caixa de resistència a les portes tant del MACBA com de l’Arxiu Històric de Barcelona, on hi ha instal·lats piquets informatius. 

Més informació
La plantilla de Ciut'art va a la vaga contra la subcontractació
Cultura: el motor de la innovació
Avui et destaquem
El més llegit