Europa finança amb mig milió d'euros sis clústers catalans

Catalunya capta el 14,4% del total del pressupost de la línia d’ajuts tot i que representa l’1,5% de la població de la Unió Europea

Sis clústers catalans han captat 519.000 euros de la Comissió Europea | iStock Sis clústers catalans han captat 519.000 euros de la Comissió Europea | iStock

Sis clústers catalans han captat 519.000 euros de la Comissió Europea per a dur a terme projectes d’innovació a Catalunya en els àmbits de la il·luminació, l’alimentació, el packaging, les smart cities, la mobilitat i l’esport. Segons informa el Departament d'Empresa i Coneixement en un comunicat, es tracta del balanç del 2019 de la línia COSME Cluster Excellence, que en total ha comptat amb un pressupost de 3,6 milions d’euros i a la qual els clústers catalans hi han accedit amb el suport d’Acció.

D’aquesta manera, Catalunya ha captat el 14,4% del total del pressupost de la línia d’ajuts tot i que representa l’1,5% de la població de la Unió Europea. Segons el director de la unitat de Clústers d’Acció, Joan Martí, “això posa de manifest un cop més la fortalesa dels clústers catalans en el context europeu i és un bon exemple que la política de clústers de Catalunya està alineada amb les recomanacions i programes que impulsa la Comissió Europea".

De fet, 22 clústers catalans han presentat propostes aquest 2019 per accedir a fons europeus, segons subratlla, “la xifra de participació més alta de la història, amb una taxa d’èxit molt alta i per sobre de la mitjana habitual”. “Esdevé clau captar finançament significatiu per impulsar projectes transformadors alhora que generar connexions internacionals estables”, assegura.

Els sis clústers catalans que han accedit a aquests fons –són sis dels 29 clústers que actualment formen part del programa Catalunya Clústers d’Acció-  són el Clúster Digital, el Clúster Foodservice, el Packaging Cluster, el Clúster d’Il·luminació de Catalunya (CICAT), Railgrup i Indescat, el clúster català de la indústria de l’esport.

Més informació
Barcelona destinarà 1,5 milions a crear un clúster d'indústries creatives a Glòries
Més pobres, endeutats i salvats per Europa
Avui et destaquem
El més llegit