La CNMC diu que l'habitatge turístic no influeix en el preu del lloguer

Competència vol unificar criteris pel que fa a la regulació dels pisos turístics

Un bloc de pisos de lloguer a Girona | ACN Un bloc de pisos de lloguer a Girona | ACN

La Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) considera que l'habitatge turístic no influeix en l'increment del preu del lloguer. Concretament, l'ens diu que la pressió sobre els preus "no compta amb evidència empírica robusta que demostri la seva magnitud".

Més info: Per què el 'home sharing' no explica l'augment dels lloguers

Així, alguna de les externalitats negatives atribuides a l'habitatge turístic, ara, la CNMC les considera conseqüència del conjunt de l'activitat turística i que precisen d'un enfoc regulatori global sobre el sector. Així ho indica en un estudi publicat sobre la regulació de l'habitatge d'ús turístic a Espanya. L'ens recomana una revisió en profunditat de la normativa aprovada en els darrers anys dirigida a "unificar criteris", així com eliminar restriccions.

La CNMC considera que la proliferació de normes durant els últims anys ha configurat "un marc heterogeni i altament restrictiu" amb aquesta activitat. Així la principal conclusió és que moltes de les normes autonòmiques i locals a Espanya no superen el test de necessitat i proporcionalitat. 

En opinió de la CNMC, "l'expansió dels habitatges turístics ha intensificat la competència, propiciant menors preus i major qualitat dels allotjaments turístics" en el sector turístic.

D'altra banda considera, les molèsties que es poden produir als edificis on conviuen residents i viatgers han de ser abordades de la manera més proporcionada, probablement utilitzant un altre tipus de normativa, com s'ha produït en altres ciutats europees.

Avui et destaquem
El més llegit