CNMV: Els mercats "encara tenen les llums d'emergència"

Sebastián Albella reconeix que "el pitjor ja ha passat", però alerta de problemes de solvència

Sebastian Albella és el president de la CNMV. | EP Sebastian Albella és el president de la CNMV. | EP

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastián Albella, ha reconegut aquest dimecres que els mercats ja han superat la pitjor etapa de la crisi del coronavirus.

Malgrat tot, el directiu ha destacat que la gran majoria de països encara es troben en una situació de recessió i "nerviosisme", un fet que pot derivar en problemes de solvència que acabin perjudicant la confiança dels inversors. "Seguim amb les llums d'emergència enceses", ha assegurat durant una roda de premsa telemàtica organitzada pel Consell General d'Economistes (CGE).

Més info: Il·lusió monetària: bitllets que fan olor a cotxe nou

Durant el mateix acte, Albella ha analitzat els efectes que va tenir la mesura que impedia crear o incrementar les posicions curtes, una normativa que es va començar a aplicar el 12 de març i que es va aixecar el passat 18 de maig. El president de la CNMV ha valorat positivament l'aplicació de la mesura, ja que va ajudar a "calmar els mercats", tot i que també ha assegurat que va tenir "efectes limitats". Alhora, el directiu ha desitjat que no es torni a aplicar la prohibició.

En referència a la inestabilitat borsària dels últims dies, Albella ha assenyalat que confia en la reactivació dels mercats de cara als pròxims mesos. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que es produiran noves sortides a borsa. "Per a l'economia espanyola seria molt bo", ha dit.

Fa cinc anys, la CNMV va impulsar un codi de bones pràctiques on s'establia que almenys el 30% dels membres del consell d'administració de les empreses de l'Ibex-35 fossin dones, una recomanació que "totes les companyies hauran complert el 2020", segons Albella. A principis d'aquest any, de fet, el regulador va incrementar aquest percentatge al 40%.

Malgrat tot, el president de la CNMV ha reconegut que encara hi ha molt camí per recórrer en altres àmbits. "Estem treballant en l'aplicació de polítiques que fomentin la incorporació de les dones a l'alta direcció, que és on tenim més problemes", ha comentat.

Més informació
Eufòria farmacèutica i el telèfon de la reforma laboral
Avui et destaquem
El més llegit