El 45% dels col·legiats treballen per compte aliè

L'Associació Intercol·legial ha presentat el seu primer estudi amb dades oficials dels col·legis professionals

Gairebé la meitat dels col·legiats són autònoms Gairebé la meitat dels col·legiats són autònoms

El 45,4% dels professionals col·legiats exerceix per compte d'altri enfront del 44,6% que és autònom o empresari, mentre que el 10% restant està en transició laboral o en atur, i l'activitat es concentra a la ciutat de Barcelona, on desenvolupen la seva professió el 42%.

Així es desprèn del primer Estudi dels Col·legis Professionals de Catalunya, en el qual es recullen dades de 98 dels 137 col·legis i que ha presentat aquest dilluns l'Associació Intercol·legial de Catalunya, que agrupa més de 100 col·legis i més de 200.000 col·legiats, en el marc del Congrés de les Professions, ha informat en un comunicat.

A més, un 56% dels col·legiats són dones, i el 77% dels professionals col·legiats té entre 30 i 64 anys, mentre que el col·lectiu d'entre 40 i 49 anys és el més nombrós i representa el 27,6% dels col·legiats.

Així mateix, l'informe revela que el 74,5% dels Col·legis són de col·legiació obligatòria i el 24,5% voluntària, alhora que la majoria es finança mitjançant un pressupost propi fonamentat en quotes, que representen en mitjana el 59,7% dels ingressos; convenis i contractes el 8,2%, i el 6% en subvencions; la resta, el 26,1%, obté finançament mitjançant altres ingressos i serveis.

L'estudi també ha servit per conèixer els punts d'interès dels col·legiats respecte als seus col·legis i les seves demandes, com ho són la formació contínua, la borsa de treball i la informació sobre el sector, són els serveis que més demanden els col·legiats.

Més informació
Bizbarcelona tanca la setena edició amb més pimes i 13.900 visitants
El Bizbarcelona acollirà el primer Congrés de les Professions
La recuperació s'oblida de les directives
Avui et destaquem
El més llegit