Colau proposa limitar el nombre de creuers: "No és un model sostenible"

L'alcaldessa ha defensat que el 40% dels creueristes que arriben a Barcelona només s'estan quatre hores a la ciutat

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona | ACN Ada Colau, alcaldessa de Barcelona | ACN

Ada Colau proposarà a la Generalitat i a l'Estat limitar el nombre de creuers a Barcelona. Segons ha afirmat en una entrevista al programa Cafè d'idees de TVE, el model actual de creuer sense límit "no és sostenible" i cal fer "més passos" en un context d'emergència climàtica i tenint en compte l'impacte dels visitants a la ciutat. L'alcaldessa també ha afegit que el principal contaminant que perjudica els veïns és el trànsit rodat i ha assenyalat que s'ha d'estudiar la mesura d'un peatge urbà com han proposat aquesta setmana entitats ecologistes. 

Per a Colau és una "molt bona notícia" que Barcelona recuperi l'activitat i la vida postpandèmia però ha assenyalat que cal trobar un "equilibri" i regular el turisme. En aquest sentit, ha considerat que en el cas dels creuers s'han de fer "més passos", ja que el model actual no és sostenible. "Proposaré a la Generalitat i a l'Estat un debat serè i amb dades perquè alguna mesura de limitació de creuers s'ha de tenir", ha afirmat. Colau ha aplaudit una mesura aprovada pel govern balear que limita el nombre de creuers, una proposta que creu que podria servir com a punt de partida. "Seiem i busquem un límit", ha expressat.

L'alcaldessa ha defensat que el 40% dels creueristes que arriben només s'estan quatre hores a la ciutat i això fa que es concentrin al centre i es generi una sensació de "col·lapse" i no hi hagi "un retorn generalitzat". Segons ha dit, durant el mes de maig han passat per Barcelona 125 creuers i el 2019 es van superar els tres milions de creueristes.

Avui et destaquem
El més llegit