El Col·legi d'Economistes, sobre l'acord pressupostari: "No és una revolució fiscal"

Reacció prudent davant el pacte entre Govern i comuns per baixar l'IRPF a les rendes més baixes i pujar-lo a les més altes

Albert Carreras i Modest Guijoan, del Col·legi d'Economistes de Catalunya, valoren l'acord pressupostari | ACN Albert Carreras i Modest Guijoan, del Col·legi d'Economistes de Catalunya, valoren l'acord pressupostari | ACN

"No és una revolució fiscal". El Col·legi d'Economistes de Catalunya creu que l'acord entre el Govern i els comuns per aprovar els pressupostos és "comprensible". La intenció de baixar l'IRPF a les rendes inferiors a 12.450 euros i de pujar-lo a les superiors a 90.000 euros anuals "no és innòcua perquè afecta determinats col·lectius, però a nivell agregat la incidència és globalment baixa". 

Ho ha dit el portaveu de la comissió d'economia catalana del Col·legi, Modest Guijoan. L'economista i secretari d'Economia i Finances entre el 2011 i el 2013, Albert Carreras, ha afegit que "en realitat són petits ajustos sobre el conjunt dels ingressos d'un 2% del total sobre tres anys".  

Tot i la prudència amb què han rebut la notícia de l'acord, han celebrat que no hi hagi una nova pròrroga dels comptes de la Generalitat de cara a l'any 2020: "Les pròrrogues d'aquests darrers anys han estat un drama per a tots aquells que no han tingut capacitat de pressió", ha dit Carreras.  

Més informació
Un futur utòpic, quàntica i guardons al Sopar dels Economistes
1-O, el risc econòmic anunciat que no va ser
Avui et destaquem
El més llegit