Casanovas i Gallach, col·legiades d'honor del Col·legi d'Economistes

La institució reconeix les tasques i aportacions tant de la doctora Montserrat Casanovas com de l’Alta Comissionada per a l’Agenda 2030 Cristina Gallach

Seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Barcelona Seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Barcelona

La junta de govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) ha acordat nomenar col·legiades de mèrit d’honor 2019 dues dones, segons informen en un comunicat. D’una banda, el CEC reconeix la doctora Montserrat Casanovas per les seves aportacions en mercats financers, valoració d’empreses i finançament empresarial. D'altra banda, distingeix l’Alta Comissionada per a l’Agenda 2030 Cristina Gallach en reconeixement a la seva dilatada trajectòria professional en els camps de la comunicació, les relacions internacionals, la seguretat, la defensa i les polítiques de desenvolupament, a més d’una demostrada capacitat de lideratge i gestió.

De Casanovas, valoren la seva tasca docent i el seu mestratge en la formació de moltes fornades de nous economistes. A més destaca el seu suport a la professió d’economista i la seva constant col·laboració i implicació amb l’organització col·legial dels economistes a Espanya i, en particular, amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya, formant part de la seva junta de govern durant molts anys. Actualment és presidenta de la Comissió d’Economistes Docents i Investigadors i del Fòrum d’Economistes en Mercats Financers del CEC, vicepresidenta de la Comissió Financera del Registre d’Economistes Assessors Financers del Consejo General de Economistas de España i coordinadora del seu Observatori Financer.

Mentrestant, de Gallach, el CEC destaca la seva tasca com a Secretària General Adjunta de l’ONU per a la Informació i la Comunicació Pública. Gran coneixedora de les institucions europees, a les quals es va incorporar l’any 1999, és l'única dona espanyola que ha estat en llocs de rellevància en les tres grans organitzacions internacionals: la UE, l'ONU i l'OTAN.

Avui et destaquem
El més llegit