El Col·legi d'Economistes reclama un salari mínim de mil euros

La nova junta lamenta durant la seva presentació que la contractació sigui "massa temporal"

El degà del Col·legi d'Economistes, Anton Gasol, i el vicedegà, Oriol Amat, a la presentació de la nova junta de govern El degà del Col·legi d'Economistes, Anton Gasol, i el vicedegà, Oriol Amat, a la presentació de la nova junta de govern

El Col·legi d'Economistes de Catalunya ha reclamat aquest dimarts durant la presentació de la nova junta de govern l'establiment "com més ràpid millor" d'un salari de suficiència que, segons la institució, s'hauria de situar "com a mínim" en els 1.000 euros, tenint en compte que ara està en 736 euros. Això és el que ha demanat el degà de la institució, Anton Gasol, que ha remarcat que les persones que treballen han de "poder viure" amb el seu salari perquè ara, tot i considerar que l'economia evoluciona de manera positiva perquè, a part de créixer, està generant ocupació, ha lamentat que aquesta sigui "massa temporal" i que els salaris siguin "tan baixos".

A banda d'això, el degà de la institució també ha demanat a les administracions públiques que tinguin un "paper actiu" i "augmentin l'oferta" d'habitatges amb un "lloguer assequible".

En aquest sentit, Gasol ha exigit que es "corregeixi el dèficit d'habitatge social" que hi ha a Catalunya i que "s'incorpori l'habitatge" als "pilars del benestar". "Algú creu que es pot tenir una bona formació i una bona sanitat si no es té una llar?", s'ha preguntat el degà de la institució.

Ser un referent

El Col·legi d'Economistes de Catalunya apostarà, a més, per la formació i la innovació, dirigides especialment a petits empresaris, autònoms i emprenedors i crearà un Observatori d'Economia i Polítiques Públiques per "ser un referent" en opinió sobre aquests assumptes.

Gasol, acompanyat del vicedegà, Oriol Amat; la tresorera, Carme Garcia, i la vocal, Elisabet Bach, ha presentat les línies programàtiques de la nova junta, que ha pres possessió pels pròxims quatre anys aquest dilluns, i ha valorat positivament l'evolució de l'economia catalana: "Té un creixement robust, sostingut i continuat".

Gasol també ha celebrat les bones xifres en exportacions per part de les companyies catalanes i ho ha atribuït a la digitalització: "Totes les empreses catalanes de manera estructural tenen el mercat de l'exportació com el seu mercat fonamental". Precisament per això, ha subratllat que si la formació d'elit i professional són eficients per a les empreses i les persones, i serveixen per posar-se al dia en digitalització, el futur de la societat catalana "està assegurat".

Més informació
736 euros de salari mínim en 2018
Pujar el salari mínim no destruiria ocupació
Les mentides del Salari Mínim (I)
Avui et destaquem
El més llegit