Els comerços 24 hores, obligats a tancar a les 22 hores

Sàmper explica que és una mesura per evitar la venda d'alcohol als joves i destaca que és una decisió que "pretén no arribar al toc de queda"

El conseller d'Interior anuncia l'obligatorietat de tancar a les 22 hores per als comerços que obren 24 hores | Europa Press El conseller d'Interior anuncia l'obligatorietat de tancar a les 22 hores per als comerços que obren 24 hores | Europa Press

Els comerços de 24 hores hauran de tancar a les 22 hores per evitar la propagació del coronavirus. Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que ha anunciat que el Procicat aprovarà aquest dilluns la nova mesura. El conseller ha explicat en una entrevista a Ràdio 4 que és una mesura per evitar la venda d'alcohol als joves, que afecta un sector limitat, i ha destacat que és una decisió que "pretén no arribar al toc de queda", quan li han preguntat si s'aplicarà aquesta mesura a Catalunya.

Així, ha fet un balanç positiu del primer cap de setmana en què s'han aplicat les mesures per reduir la incidència de la covid-19, entre les quals destaca el tancament de bars i restaurants, i ha defensat que en aquesta segona onada el Govern anirà "per la via de la teràpia pedagògica, i d'evitar mesures dràstiques".

Sàmper ha reconegut que hi ha gent que no pretén respectar les mesures, ha dit que és fàcil enganyar la policia però no el virus, i ha avisat: "Si amb la teràpia no tirem endavant, serem més restrictius, que és el que no volíem fer". A més, ha sostingut que procuraran no arribar a aquesta duresa, però ha advertit que "hi ha la possibilitat de l'estat d'alarma" en cas de necessitar implementar restriccions a la lliure circulació, motiu pel qual ha instat la ciutadania a demostrar que sap fer les coses bé.

Sobre si es regularà l'accés als parcs naturals després de l'increment de visitants aquest cap de setmana al Parc del Montseny, Sàmper ha explicat que és una competència de les diputacions i ha demanat que no es tornin a produir les imatges d'aquest cap de setmana: "No és sostenible, ni per a nosaltres, ni per al Montseny".

Més informació
L'última canya d'octubre
Avui et destaquem
El més llegit