La confiança en l'economia europea, a la baixa

Les expectatives d'ocupació disminueixen per primera vegada des del gener del 2021

Banderes de la Unió Europea al Parlament de Brussel·les | iStock Banderes de la Unió Europea al Parlament de Brussel·les | iStock

L'augment de contagis i de les noves restriccions contra la covid-19 han provocat que la confiança en l'economia europea segueixi en retrocés. Segons dades preliminars de la Comissió Europea sobre el mes de desembre, el sentiment econòmic va caure 2,3 punts a l'Eurozona i 2,1 punts al conjunt de la Unió Europea. Aquesta caiguda s'explica per l'augment del pessimisme en el sector serveis i en la confiança dels consumidors, percepció negativa més notable als Països Baixos (-4,1), Alemanya (-2,8), França(-2,1), Itàlia (-1,6) i Espanya (-0,8).

Per primera vegada des de gener del 2021, les expectatives d'ocupació van retrocedir. A l'EuroZona aquest indicador ha registrat al desembre un descens d'1,6 i a la UE d'1,4. El descens de l'Indicador d'expectatives d'ocupació es deu principalment al pessimisme en el sector serveis, segons la Comissió Europea. En canvi, en la indústria les expectatives d'ocupació van assolir un nou màxim històric. També han millorat en el comerç al detall i la construcció.

Més informació
Tres escoles de negoci catalanes, entre les 25 millors d'Europa
L'economia espanyola creix per sobre de les previsions de l'INE
Podem descarbonitzar l’economia?
Avui et destaquem
El més llegit