• Economia
  • Connectant universitat i 'networking' (3)

Connectant universitat i 'networking' (3)

Un curs a la Universitat de Stanford marca el tret de sortida de l'aventura emprenedora als EUA i el naixement de MakeEatEasy

    Títol de la imatge
    Títol de la imatge
    Roser Solanes/Oriol Sanleandro
    29 de Maig de 2013 - 05:30
    Act. 04 d'Agost de 2013 - 12:08
    Quan un es troba fora de la seva zona de confort tot es viu d'una forma més intensa. En certa manera és com tornar a tenir 16 anys en el sentit que tot és nou, tens ganes de fer, de descobrir, d'aprendre i de menjar-te el món, però amb l'experiència que et donen els anys. Estàs més alerta, més receptiu, més actiu i fins i tot més visceral. Tant és així, que a vegades et preguntes: Què estic fent aquí? Per què estic fent això? I no tens cap resposta lògica. Però en el teu interior alguna cosa et diu que ho has de fer.

    Als pocs mesos d'arribar al Silicon Valley, vam sentir a parlar d'uns cursos d'entre 4 i 8 setmanes que imparteix la Universitat de Stanford amb una oferta molt àmplia de continguts, els Stanford Continuing Studies i, sense pensar-ho dues vegades, ens vam inscriure. En aquell moment seguíem buscant feina i potser el més lògic hauria estat fer un dels cursos per millorar el currículum o un de tècniques de màrqueting personal per aprendre a vendre'ns millor, però el nostre instint ens va fer escollir un curs d'emprenedoria.

    Al final d'aquest curs, s'havia de presentar un pla de negoci per tal d'avaluar-nos. Teníem l'opció d'agafar qualsevol empresa ja existent com a exemple però vam preferir aprofitar l'oportunitat per pensar en una idea de negoci pròpia que més tard poguéssim desenvolupar.

    Gràcies a aquest exercici, tot el que havíem après durant aquells mesos, tan dins com fora del curs, va començar a fluir i agafar forma. En totes les xerrades i esdeveniments que havíem anat, els emprenedors estaven farcits de bons consells a l'hora crear una nova empresa però, tots ells, sempre coincidien en 2 punts:

    1. Passió
    Fes allò que realment t'agradi perquè emprendre és una de les activitats més complicades i sacrificades que hi ha i requereix de molta dedicació, temps i esforços. Així que és vital que gaudeixis amb el que fas.

    2. Pensa en gran
    És important que allò que facis tingui un significat i serveixi per ajudar a millorar el món d'alguna manera. Com diuen aquí: "Go big or go home!"

    Així que seguint aquests dos consells ens vam preguntar: Què és el que realment ens apassiona a la vida, deixant de banda la nostra formació i experiència professional? I ho vam tenir clar.

    A tots dos ens encanta la cuina i el bon menjar i, pensant en gran, vam decidir que volíem ajudar al món a menjar d'una forma més saludable i gaudir cuinant. Desenvolupant aquesta idea i analitzant l'entorn on ens trobàvem, on la gent vol menjar bé i sa però no té temps ni sap com fer-ho, va néixer MakeEatEasy.

    De sobte, tot allò que per separat semblava una bogeria però que sentíem que havíem de fer: deixar la feina, buscar un canvi, San Francisco, emprenedors, curs, pla de negoci... Va començar a prendre sentit.

    Si sents una força interior que t'empeny a fer quelcom, no et qüestionis o preguntis -per què?- simplement fes-ho! Sigues pacient i hi haurà un dia en que miraràs enrere i veuràs com es connecten tots els punts. Tal com deia l'Steve Jobs en l'acte de graduació de la Universitat de Stanford: "Stay hungry, stay foolish". No perdem mai aquestes ganes de menjar-nos el món i aquest punt de bogeria.

    Moltes gràcies pel vostre suport!

    Segueix cada setmana l'aventura de la Roser i l'Oriol als EUA. Rep l'alerta