Una Conselleria de Turisme?

Pimec demana la creació d'una conselleria per donar resposta a les necessitats del turisme, per tal d’assolir els reptes empresarials actuals i futurs

 El PIB espanyol serà el que més creixerà aquest any de les grans economies de l'eurozona| iStock El PIB espanyol serà el que més creixerà aquest any de les grans economies de l'eurozona| iStock

Els membres de Pimec Turisme, en la seva darrera reunió, han acordat demanar que els diversos grups polítics que estan negociant la constitució del nou govern de la Generalitat de Catalunya considerin la creació específica d’una Conselleria de Turisme per donar resposta a les necessitats del sector, per tal d’assolir els reptes empresarials actuals i futurs, segons ha explicat Pimec en un comunicat.

Pimec ha destacat la importància d’aquest sector, que contribueix en més d’un 11% al PIB del país i concentra per sobre de 78.000 empreses i més de 400.000 llocs de treball, és a dir un 14% de l’ocupació total. A més, segons dades del 2019, genera més de 20.000 milions d’euros de despesa anual, entre els 19,4 milions de turistes estrangers, els 132,8 milions de pernoctacions de turistes catalans i els 24,4 milions de pernoctacions de turistes de la resta de l’Estat. Pimec Turisme ha posat de manifest "la importància estratègica i vertebradora que té el sector sobre la resta d’activitats", siguin del sector serveis, de la indústria, de la construcció o del sector primari. A més ha afegit que també hi ha zones en les quals el sector turístic aporta un percentatge molt elevat de la riquesa.

Més info: El turisme a la cua de la recuperació

La patronal també ha explicat la necessitat d’una conselleria de Turisme dins del pròxim govern de la Generalitat de Catalunya a l’hora d’engegar un procés urgent de transformació i reforma del sector turístic català. Davant l’actual crisi econòmica a conseqüència dels efectes de la Covid-19, Pimec Turisme ha lamentat que s’hagi produït una recessió profunda de l’activitat,  posant en qüestió les bases competitives d’un model que exigeix una reflexió per part de tots els agents relacionats. En aquest sentit, recorden que la contracció de l’activitat durant el 2020 ha estat de més d’un 75-80%.

D'altra banda, han explicat que la transformació que està vivint el sector s’intensificarà en els pròxims anys, gràcies als fons europeus Next Generation EU, i exigeixen una administració específica que centri la seva atenció en el turisme, tal com ho ha entès el govern italià, que recentment ha constituït un ministeri sobre Turisme liderat per Massimo Garavaglia.

Més informació
Meliá perd 596 milions davant l'aturada del turisme
Avui et destaquem
El més llegit