La contractació logística a Catalunya creix un 53%

El 45% de les operacions que s'han fet durant els nou primers mesos de l'any s'han situat a Barcelona i al Baix Llobregat

Un paquet d'Amazon viatja per una de les cintes del centre logístic del Prat Un paquet d'Amazon viatja per una de les cintes del centre logístic del Prat

Catalunya ha registrat contractes d'espai logístic per una extensió equivalent als 497.000 metres quadrats durant els nou primers mesos del 2018, segons la consultora immobiliària Cushman & Wakefield. La xifra representa un augment del 53% si es compara amb el mateix termini de l'any anterior.

En el tercer trimestre d'aquest any, la xifra ha estat de 90.000 metres quadrats, un 15% més que el tercer trimestre del 2017. El 45% de les operacions que s'han fet durant els nou primers mesos de l'any s'han situat a Barcelona i al Baix Llobregat, el 38% a la zona del Vallès i el 13% restant entre el Camp de Tarragona, Bages i Girona. Quinze de les operacions han superat els 10.000 metres quadrats de superfície, amb noms destacats com Amazon o Mercadona.

La consultora immobiliària destaca que entre les operacions de més abast del tercer trimestre hi ha hagut el lloguer d'una nau de 10.500 metres quadrats en una parcel·la de 20.000 metres quadrats que Mercadona ha fet a la Zona Franca de Barcelona. A més, l'empresa DHL invertirà en un nou centre logístic a Castellbisbal que tindrà una superfície d'uns 3.000 metres quadrats.

Més informació
El metre quadrat logístic ja costa 400.000 euros a Barcelona
Amazon es ven el centre logístic del Prat (però s'hi queda de llogater)
CN Logística lloga una nau de 7.400 m2 a Parets del Vallès
Avui et destaquem
El més llegit