Catalunya lidera la contractació per Nadal amb un 9,5% més que el 2018

Barcelona creix per damunt la mitjana espanyola amb un increment del 10% en una campanya que serà més llarga que la de l'any passat

Catalunya lidera la contractació per Nadal amb un 9,5% més de contractes que durant la campanya del 2018 | iStock Catalunya lidera la contractació per Nadal amb un 9,5% més de contractes que durant la campanya del 2018 | iStock

Catalunya lidera la contractació per Nadal amb un 9,5% més de contractes que durant la campanya del 2018. Així ho posa de relleu Adecco, que apunta que, "malgrat la incertesa política i els advertiments del Fons Monetari Internacional sobre una desacceleració econòmica", a Catalunya se signaran 214.600 contractes. Barcelona serà la província on es generaran més contractes amb uns 170.920 i un increment del 10%, per sobre de la mitjana espanyola. La segueix Tarragona amb 22.020 contractes i un 8,5% més, Girona amb 17.150 contractes i un 6,5% més i, finalment, Lleida amb 4.610 contractes i un 7% més que l'any anterior.

Ara bé, tot i que Catalunya és la comunitat on més contractes es crearan -seguida de la Comunitat de Madrid i el País Valencià-, no és on més s'incrementa el percentatge respecte el 2018: es posiciona en segon lloc amb un augment del 9,5% per darrere de Madrid, on creixeran un 15%.

L'informe posa de relleu que aquest any encara començarà abans la campanya nadalenca i, per tant, els contractes seran més llargs. De fet, la campanya s'avançarà a abans del Black Friday -el 29 de novembre- i s'allargarà fins a finals de gener incloent, així, el període de rebaixes.

Els sectors protagonistes són el del gran consum, atenció al client i força de vendes, però també incrementaran la seva plantilla sectors com l'alimentació, la logística o el comerç electrònic.

Més informació
Alcampo contractarà 125 treballadors per a la campanya de Nadal
El final de la campanya de Nadal apuja l'atur un 1,39% a Catalunya al gener
Els anuncis tornen per Nadal
Avui et destaquem
El més llegit