CA | ES

Conveni a Santa Coloma per millorar l'ocupació de joves

L'acord signat permet faciliat l'accés al mercat de treball de 160 joves de 16 a 30 anys

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i les presidentes de l'Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI), Laia Muñoz, i de Fondo Comerç, Teresa Castellví, i el president de l'Associació Colomenca d'Oci i Restauració (ACOR), Francisco Molina, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració destinat a millorar la capacitat d'ocupació de joves de la ciutat (de 16 a 30 anys) en situació d'atur i per facilitar la seva inserció al mercat de treball. L'acte ha tingut lloc a la seu de Grameimpuls, amb la presència del president d'aquesta empresa municipal i tinent d'alcalde d'Ocupació, Carles Combarros.

Amb la signatura del conveni esmentat es posaran en marxa els programes "Joves per l'ocupació" i "Fem Ocupació per a Joves". En conjunt, es pretén capacitar 160 persones a través de l'adquisició d'experiència professional mitjançant un contracte laboral, la realització de pràctiques i la formació específica adaptada al seu lloc de treball. L'empresa que contracti els participants d'aquests programes es beneficiaran d'una subvenció per persona de 645,30€, equivalent al salari mínim interprofessional, durant 6 mesos, a més d'incentius fiscals i bonificacions en funció de la situació contractual d'aquest jove.

La inversió total prevista és de 760.750 euros (478.750 es destinen al programa Joves per l'Ocupació, i 282.000 al programa Fem, Ocupació per a Joves) i el temps de desenvolupament del projecte serà de 15 mesos. L'Ajuntament, a través de l'empresa municipal Grameimpuls, posarà a disposició de les empreses colomenques interessades el seu equip tècnic per assessorar en matèria de contractació i tramitar les sol·licitus i els ajuts previstos.

Formació segons les empreses
L'empresa municipal Grameimpuls oferirà la formació adaptada a les necessitats de les empreses pel programa "Joves per l'ocupació" en especialitats com ajudant/a de cuina/bar/restaurant, venedor/a, reposador/a, caixer/a, auxiliar administratiu/va, neteja de superfícies i mobiliari en edificis i mosso/a de magatzem amb atenció al públic. En el cas del programa "Fem ocupació per joves" s'encarregarà de fer la preselecció i de presentar els candidats més adients en funció del perfil professional demanat per les empreses.

Parlon ha destacat d'aquest conveni la complicitat amb les associacions empresarials en la voluntat comuna de treballar en benefici de la promoció econòmica de Santa Coloma, un dels objectius del "Pla d'Acció Municipal" d'aquest mandat. Tot el projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu (UE).
Avui et destaquem
El més llegit