Les cooperatives agràries aposten per la innovació i el comerç exterior

Invertiran més de 16 milions d'euros durant els propers tres anys en projectes de fusió de cooperatives, la millora de la comercialització i bioeconomia circular

Les cooperatives duran a terme una inversió de més de 16 milions d'euros en innovació, fusions i comerç | iStock Les cooperatives duran a terme una inversió de més de 16 milions d'euros en innovació, fusions i comerç | iStock

Les cooperatives duran a terme una inversió de més de 16 milions d'euros en els tres pròxims anys, que sumada a la inversió pública prevista representarà un import total d'uns 29 milions d'euros. El nou PMCCA 2021-2023 prioritza projectes de fusió de cooperatives, la millora de la comercialització -principalment a mercats internacionals-, la bioeconomia circular i projectes que sorgeixen de les inversions de les cooperatives en innovació, cosa que la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora "molt positivament". 

El pla triennal aprovat pel Govern té per finalitat consolidar la competitivitat de les cooperatives, tot potenciant estratègies concentració i cooperació per assolir nous reptes empresarials. El pla també preveu el paper de les cooperatives en el desenvolupament rural fomentant la contractació de personal qualificat que participarà en projectes d'innovació i afavorir la millora dels processos de transformació i comercialització.

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, destaca que es tracta de "la major dotació pressupostària en aquest pla dels darrers anys" i "respon al nombre i dimensió dels projectes que les cooperatives agràries estan liderant arreu del territori". Sarroca remarca que gràcies a la tasca que porten a terme les cooperatives i el suport d'Agricultura s'ha pogut assolir "un pressupost que ha d'impulsar nous projectes empresarials de primer ordre i que permetrà millorar la rendibilitat" de les cooperatives i de les explotacions dels seus socis.

Segons la FCAC, les inversions previstes "esdevindran elements dinamitzadors en el sector agroalimentari català i les zones rurals el país, demostrant de nou la capacitat i fortalesa de les cooperatives i el seu paper estratègic en la producció d'aliments sostenibles a nivell econòmic, social i mediambiental".

Més informació
Cooperatives netes però pragmàtiques per competir amb les multinacionals
Les cooperatives de consum agroecològic creixen un 58% a Barcelona en 10 anys
Avui et destaquem
El més llegit