El coronavirus provoca la major caiguda de l'Ibex de la història

El principal indicador de la borsa de Madrid s'enfonsa un 14,06% i tanca una jornada negra amb 6.390,9 punts

El interior de la Bolsa de Madrid en una imagen de archivo | Europa Press El interior de la Bolsa de Madrid en una imagen de archivo | Europa Press

L'Ibex 35 ha registrat aquest dijous la pitjor caiguda de la història, en sofrir un descens del 14,06% en la sessió, que l'ha portat a tancar amb 6.390,9 punts, a nivells d'agost del 2012. La por per l'epidèmia del coronavirus ha portat el selectiu a marcar la seva pitjor sessió borsària, encara més que quan es va enfonsar un 12,35% en la jornada en què els britànics van decidir abandonar la Unió Europea el juny del 2016.

Les mesures del Banc Central Europeu (BCE) davant el coronavirus no han convençut els inversors. L'organisme ha decidit mantenir els tipus d'interès, fet que no ha tingut bona rebuda en el mercat, que esperava un moviment en el mateix sentit que els realitzats d'emergència per la Reserva Federal dels Estats Units i el Banc d'Anglaterra, que mitigués en part l'impacte del coronavirus en l'economia.

Més info: Les borses europees, en caiguda lliure

En el seu lloc, l'autoritat monetària ha aprovat una sèrie de subhastes de liquiditat temporals fins al juny i ha donat llum verda a una compra extraordinària d'actius per valor de 120.000 milions d'euros fins a finals d'any.

Tots els valors han tancat la jornada en vermell. Energia, indústria i infraestructures han estat els sectors més afectats, amb ACS (-18,87%), Arcelormital (-18,18%) i Acciona (-17,49%) entre els que més baixen. En canvi, els descensos menys acusats al tancament del parquet han estat per a Viscofan (-6,85%), Grifols (-9,32%) i MasMovil (-9,65%).

Més informació
El Govern espanyol injecta 14.000 milions d'euros de liquiditat a l'economia
Mesures contra el coronavirus: "La pitjor recepta és l’austeritat"
Coronavirus, una mala peça
Avui et destaquem
El més llegit