Teletreball "preferent" dos mesos més, impostos i altres mesures

El Govern espanyol flexibilitza el pagament d'impostos per injectar 1.100 MEUR en liquiditat

Navia Calviño és la ministra d'Afers econòmics. | ACN Navia Calviño és la ministra d'Afers econòmics. | ACN

El teletreball tindrà "caràcter preferent" dos mesos més i s'amplia per al mateix període la possibilitat d'adaptar l'horari i de reduir la jornada laboral per cuidar persones dependents. També es permetrà a partir d'ara que empreses de serveis essencials puguin fer Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per força major a personal no imprescindible.

Alhora, l'Estat també donarà accés a la prestació d'atur a persones que hagin estat acomiadades durant el període de prova des del 9 de març i a aquelles que, a partir de l'1 de març, renunciessin a la seva feina per una oferta laboral en ferm que hagi decaigut. Aquestes són només algunes de les 30 mesures que inclou el paquet econòmic i laboral que l'executiu de Pedro Sánchez ha aprovat aquest dimarts.

La vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha remarcat en roda de premsa després del Consell de Ministres que aquest paquet de mesures "complementa les que s'han anat adoptant les últimes setmanes" i dona resposta a més situacions. Així doncs, el Govern espanyol ha aprovat també un seguit de mesures de flexibilització fiscal per oferir a les empreses una liquiditat xifrada en 1.100 milions d'euros.

En concret, es permetrà que els treballadors autònoms amb un sistema de mòduls puguin tributar a través d'estimació directa durant el període afectat, ajustant així els pagaments "als ingressos reals". També s'han aprovat mesures per facilitar la renegociació o l'ajornament dels pagaments de lloguers de negocis, especialment els que siguin propietat de grans tenidors o empreses públiques, i es permetrà l'ús de la fiança per complementar possibles acords entre arrendadors i arrendataris.

L'IVA del subministrament de material sanitari de productors estatals per a entitats públiques, sense ànim de lucre i hospitals també queda suprimit. Calviño ha estimat la reducció de l’IVA al 0% suposarà un estalvi de més de 1.000 milions d’euros i ha remarcat que, d’aquesta manera, es garanteix la igualtat de tracte entre productors estatals i estrangers perquè ja es van reduir els aranzels en la importació d’aquests productes.

Més informació
"No sóc un 'killer' de l’economia”
Pimes, els empresaris sense copa ni puro
Avui et destaquem
El més llegit