El Govern espanyol vol negociar un corredor turístic a Catalunya

El Ministeri d'Indústria treballarà "molt aviat" amb la Generalitat per "recuperar la mobilitat amb seguretat"

Un dels punts més turístics de Salou, sense cap vianant o turista | ACN Un dels punts més turístics de Salou, sense cap vianant o turista | ACN

El Ministeri d'Indústria vol negociar amb el Govern l'obertura d'un "corredor turístic a Catalunya" similar al que han tingut les Illes o les Canàries. Així ho ha indicat aquest divendres la ministra Reyes Maroto en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, on ha destacat que el gran repte del sector turístic és "recuperar la mobilitat amb seguretat". "Hem de treballar per garantir viatges segurs, els corredors defineixen protocols perquè la mobilitat segura es desenvolupi", ha dit la ministra. Tot i que no ha volgut posar dates, ha destacat la importància de "l'inici de la temporada alta en molts destins", com els d'hivern.

Preguntada pel canvi a la Conselleria d'Empresa, que ara lidera Ramon Tremosa, Maroto ha dit que confia comptar amb la mateixa "lleialtat institucional" que tenia amb Àngels Chacón. La ministra ha dit que amb Tremosa ja s'han trucat però que encara no han pogut tancar una data per reunir-se.

Coincidint amb el dia en què a Catalunya la restauració tanca totalment, Maroto ha defensat els protocols establerts en comerços, restaurants i hotels, que ha definit com a "espais segurs". "El que és cert és que no sempre les persones compleixen amb les recomanacions de les autoritats sanitàries", ha afegit, apel·lant a la "responsabilitat individual" per contribuir a protegir les empreses de més restriccions.

En tot cas, Maroto ha dit que ara cal "aguantar aquests 15 dies" amb els ERTO i els ajuts anunciats per la Generalitat.

Més informació
L'execució del Corredor, imprescindible
L'impuls al Corredor busca la complicitat de la reconstrucció econòmica
Avui et destaquem
El més llegit