Creix la demanda local d'habitatge de luxe

En zones com Passeig de Gràcia i amb alt potencial turístic, el lloguer pot superar els 20€ per metre quadrat

La immobiliària alemanya Engel & Völkers, especialitzada en la venda d'habitatges de luxe, assegura que per primera vegada en diversos anys la demanda nacional creix més que l'estrangera a Barcelona, cosa que fa pensar que el 2015 "pot ser l'exercici de l'enlairament definitiu del sector". A més, explica el director general de la companyia a Barcelona, Joan Galo, el comprador estranger "torna atret pels bons preus actuals de compra i per l'alta rendibilitat que es pot obtenir".

Engel & Völkers va quadruplicar les seves vendes a Barcelona el 2014 respecte a l'exercici anterior i gairebé va triplicar el nombre de transaccions de lloguer.

L'arrencada del 2015 "també ha estat prometedora", sosté la immobiliària, que només en el primer trimestre ha intermediat habitatges a Barcelona per valor de 38,2 milions d'euros, un 47,8 % més que en el mateix període del 2014.

Així, ha tancat la venda de 92 habitatges ( 24,3 %) i n'ha llogat 151 ( 128,8 %), arribant a un total de 243 operacions, davant les 140 del primer trimestre del 2014.

"A Barcelona ja s'han mostrat clars símptomes de reactivació del sector, com l'augment de les vendes d'immobles a tota la ciutat, així com l'estabilització i fins i tot l'augment dels preus de les propietats immobiliàries a zones com l'Eixample, Pedralbes, Sarrià-Sant Gervasi, les Corts o Ciutat Vella", explica Joan Galo. El preu mitjà del metro quadrats a la capital catalana és de 3.259 euros, encara que hi ha grans diferències segons la zona.

Els preus més elevats es troben a barris com Sarrià-Sant Gervasi (5.400 euros), les Corts (4.100) o l'Eixample (4.000), mentre que els més barats es registren a Nou Barris (1.700 euros) i Sant Andreu (2.600), segons Engel & Völkers.

Lloguer amb preus estables
Quant al lloguer, la firma assegura que l'escenari per al 2015 és el d'una demanda creixent, amb preus estables, encara que amb petits repunts a zones cèntriques i en immobles de gran superfície en àrees més exclusives. En aquest cas, el preu mitjà de lloguer és de 13,12 euros el metre quadrat per a pisos de 50 metres, de 10,22 euros en habitatges de fins a 120 metres i de 9 euros en immobles de més superfície.

Amb tot, a zones com el Passeig de Gràcia o carrers adjacents, zones cèntriques i amb alt potencial turístic i zones concretes de la part alta de Barcelona el lloguer pot superar els 20 euros per metre quadrat.
Avui et destaquem
El més llegit