El creixement del PIB espanyol se situa en un 0,3%

La variació interanual és del 6,4%, segons les dades avançades per l'INE

Barcelona és el municipi que genera més PIB a Catalunya | iStock Barcelona és el municipi que genera més PIB a Catalunya | iStock

Frenada de l'economia espanyola durant el primer trimestre del 2022. El creixement del PIB espanyol ha reculat 1,9 punts els tres primers mesos de l'any, en comparació amb el trimestre anterior, i se situa en un 0,3%. En un període marcat per l'esclat de la guerra a Ucraïna i l'augment dels preus, la despesa en consum ha caigut un 2,3%, amb una davallada especialment pronunciada, del 3,7%, en el consum de les llars.

El consum de l'administració pública es manté en positiu, amb un augment trimestral de l'1,3%. A nivell interanual, el PIB creix un 6,4%, per sobre del 5,5% que va registrar el trimestre anterior. Segons les dades de l'INE, la demanda nacional ha caigut un 1,2% trimestral, tot i que les exportacions han crescut un 3,4%. Les importacions, en canvi, han baixat un 0,5%.

Si es consideren les dades interanuals, la contribució de la demanda nacional al creixement del PIB és de 3,3 punts, cinc dècimes inferior que al quart trimestre del 2021. La demanda externa aporta 3,1 punts, 1,3 menys que en el trimestre anterior.

Avui et destaquem
El més llegit