Les pernoctacions als hotels catalans creixen un 2,8%

Catalunya és el segon destí elegit pels viatgers estrangers, amb el 21,2% del total de nits hoteleres al juliol, per darrere de les Illes Balears

Les pernoctacions creixen durant el 2017 tot i els descensos del darrer trimestre de l'any Les pernoctacions creixen durant el 2017 tot i els descensos del darrer trimestre de l'any

Les pernoctacions en establiments turístics hotelers a Catalunya han crescut un 2,8% interanual durant el mes de juliol i s'han situat en els 8,4 milions, segons ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Pel que fa al nombre de viatgers que s'allotgen en hotels catalans, la xifra s'ha incrementat un 1,9% i ha assolit els 2,4 milions.

Al conjunt de l'Estat, els hotels han registrat 43,6 milions de pernoctacions el passat mes de juliol, la qual cosa suposa un 1,6% més que en el mateix mes del 2016. Durant els primers set mesos de l'any, les pernoctacions en establiments hotelers han augmentat un 3,8%.

El moderat avanç interanual assolit al juliol es deu a l'augment del 3,5% en les pernoctacions de visitants estrangers i al descens de l'1,9% en les dels residents a Espanya. L'estada mitjana ha baixat un 0,1%, fins a les 3,7 nits per viatger.

Per comunitats autònomes, Andalusia, Catalunya, País Valencià i Canàries són les destinacions principals dels viatgers residents a Espanya al juliol, amb taxes anuals de variació en el nombre de pernoctacions del -5,3%, -1,8%, -5,3% i -1,3%, respectivament.

El principal destí elegit pels viatgers no residents són les Illes Balears, amb un 34% del total de pernoctacions. En aquesta comunitat les pernoctacions d'estrangers pugen un 0,9% respecte el juliol de 2016. Les següents destinacions dels no residents són Catalunya (amb el 21,2% del total de pernoctacions i un creixement del 4,6%) i Canàries (amb el 19,3% del total i un augment de l'1,4%).

Els viatgers procedents del Regne Unit i Alemanya concentren el 24,9% i el 22,2%, respectivament, del total de pernoctacions de no residents en establiments hotelers espanyols al juliol. El mercat britànic baixa un 5,2%, mentre que l'alemany creix un 9,4%. Les pernoctacions dels viatgers procedents de França, Països Baixos i Itàlia (els següents mercats emissors) registren unes taxes anuals del -7,1%, 11,2% i 3,1%, respectivament.

Al juliol s'han cobert el 73,1% de les places hoteleres ofertes, amb un augment anual del 0,7%. El grau d'ocupació per places en cap de setmana ha repuntat un 2,2% i s'ha situat en el 77,3%. Les Illes Balears presenten el grau més gran d'ocupació per places durant el juliol (90,7%), seguida de les Illes Canàries (83,6%) i Catalunya (77,7%).

D'altra banda, la taxa anual de l'Índex de Preus Hotelers (IPH) se situa en el 6,9% al juliol, la qual cosa suposa 2,1 punts per sota de la registrada el mes passat i 0,7 punts menys que la de fa un any. La facturació mitjana per habitació ocupada (ADR) ha estat de 98,5 euros, un 6,1% més en comparació al mes de juliol del 2016, i l'ingrés per habitació disponible, condicionat a l'ocupació registrada, ha estat de 74,8 euros, amb un repunt interanual del 7,9%.

Més informació
55,3 milions de pernoctacions hoteleres a Catalunya el 2016
El turisme a Olot remunta la crisi
"Mesurar l'èxit del turisme amb les pernoctacions és del segle passat"
Avui et destaquem
El més llegit