Creixen les vendes de motos a Catalunya

Catalunya duplica en vendes a Madrid que és la segona del rànquing

Creixen les vendes de motos a Catalunya | iStock Creixen les vendes de motos a Catalunya | iStock

La venda de motos noves i de segona mà a Catalunya va créixer un 7,5% l'any passat i es va enfilar fins a les 143.937 unitats, segons dades del baròmetre anual elaborat per Motos.net i la patronal Anesdor. Les xifra de venda va suposar més del doble que la següent comunitat amb més vendes, Madrid, que en va registrar 70.955.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, el mercat espanyol va tancar 2022 amb 673.431 transaccions de motocicletes noves i usades, una dada que també suposa un augment, en aquest cas del 2,5%, en relació amb l'any 2021.

Al marge del nombre de vendes, al llarg de l'any també s'ha notat la inflació i és que el preu mitjà per unitat a Catalunya va créixer durant l'any un 14,4% fins a arribar als 6.610 euros. El territori català, juntament amb les Canàries i les Illes Balears van ser els tres indrets on més va pujar el preu mitjà l'any 2022. A Espanya l'increment del preu ha estat inferior, situant-se en una pujada de l'11,7%, però el preu mitjà de venda continua per sobre i va tancar l'any en 6.698 euros.

Més informació
La venda de cotxes de segona mà cau a Catalunya
Catalunya tanca l'any amb els vehicles d'ocasió més cars d'Espanya
Cauen les matriculacions de cotxes a Catalunya
65 cotxes ja tenen els manuals d’instruccions en català
Avui et destaquem
El més llegit