Els sindicats titllen de "nefasta" la gestió de Danone pel tancament de la planta de Parets

CCOO i UGT afirmen que la fàbrica del Vallès Oriental és rendible

La planta de Danone a Parets, en una imatge d'arxiu | Europa Press La planta de Danone a Parets, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Els sindicats de Danone afirmen que darrere l'anunci del tancament de la planta de Parets del Vallès s'amaga una "gestió nefasta" de la companyia els darrers anys. "No és un problema de Parets, és un problema de Danone", defensa el secretari general d'intercentres de CCOO a Danone, Pedro Gutiérrez. Els treballadors, diu, estan pagant ara quinze anys de "males decisions empresarials". A més, els sindicats creuen que la fàbrica vallesana pot continuar sent rendible "però els directius i accionistes no guanyarien tant".

El secretari general estatal d'UGT a Danone, Carles Andrés creu que la divisió espanyola de la companyia "està en l'objectiu", ja que concentra tres dels dotze tancaments dels darrers anys. Els representants sindicals afirmen que la decisió de la companyia els ha "impactat" perquè "ningú l'esperava". Des de UGT, Carles Andrés, recorda que es tracta de la primera fàbrica de Danone a Espanya i que el seu tancament suposa un "xoc" per als treballadors. "Com és que no s'han plantejat alternatives? Segur que es podria revertir", defensa.

En aquest sentit, els sindicats afronten ara una negociació "complexa", que té com a principal objectiu el manteniment de la producció de Parets a Espanya i el manteniment de tots els llocs de treball. Segons el responsable de CCOO, Pedro Gutiérrez, cal garantir "que els treballadors no van a l'atur i que puguin continuar mantenint a les seves famílies amb dignitat". La primera trobada entre les parts es planteja com una reunió "tècnica" en la que es fixa el calendari de la negociació i on l'empresa preveu exposar els motius que justifiquen el tancament de Parets del Vallès. Pels sindicats, el motiu no pot ser en cap cas industrial i destaquen la potència de les instal·lacions a escala tecnològica i l'alta qualificació de la plantilla.

Danone justifica la mesura "després d'un profund període de reflexió i anàlisi" i garanteix que entre les propostes d'acompanyament hi ha "el compromís de promoure la reindustrialització, amb el propòsit ferm de facilitar la continuïtat industrial a la zona i minimitzar l'impacte laboral". Danone subratlla que l'Estat és "un mercat estratègic" i recalca que conserva el "compromís" perquè ho continuï sent i, en aquest sentit, assegura que seguirà la recollida de llet de Catalunya. Fa gairebé un any i mig, Danone va celebrar el 40è aniversari de la fàbrica amb anuncis d'inversions per acabar la digitalització dels sistemes operatius. En concret, va assegurar que el 2023 acabaria d'invertir 6,7 milions d'euros en els mecanismes digitals i robòtics de la fàbrica, inaugurada el 1982.

Més informació
Danone vol tancar la planta de Parets del Vallès, on treballen 157 treballadors
Barcelona es converteix en el hub tecnològic de Danone per digitalitzar el iogurt
Danone anuncia l'obertura a Barcelona del seu primer 'hub' tecnològic a l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit