La pròrroga del decret anticrisi inclourà una rebaixa de l'IVA de la llum del 10 al 5%

L'executiu espanyol ja va reduir fa un any l'IVA de la llum del 21 al 10% per l'escalada de preus

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a la sessió de control al Congrés | ACN El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a la sessió de control al Congrés | ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el decret anticrisi que el Consell de Ministres prorrogarà dissabte inclourà una rebaixa de l'IVA de la llum del 10 al 5%. "Protegirem les famílies del nostre país", ha dit Sánchez aquest dimecres en la sessió de control al Congrés, i ha demanat a la resta de partits que "en lloc de queixar-se, donin suport al reial decret" quan arribi a la cambra baixa per ser convalidat. Sánchez ha defensat, en resposta al portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, les mesures que ha posat en marxa l'executiu espanyol "per esmorteir" els efectes de la inflació. 

Sánchez ha recordat que fa un any l'executiu espanyol ja va reduir l'IVA de la llum del 21 al 10% per l'escalada de preus i que ara aplicaran una rebaixa suplementària, fins al 5%. Justament una rebaixa de l'IVA de la llum és una de les mesures que reclamava el PP per afrontar la inflació. En aquest sentit, el president espanyol ha reclamat el suport dels grups parlamentaris al decret.

En resposta també a Rufián, Sánchez ha afirmat que el govern espanyol acabarà la legislatura "protegint a les famílies", ampliant drets i "també obrint el diàleg amb Catalunya" després de la "crisi de convivència" de 2017 de forma que es "restableixin ponts". 

Més informació
L'acord per limitar el preu del gas, reduirà la factura de la llum un 30%
L'IPC repunta dues dècimes al maig a Catalunya i se situa en el 8,2%
Els preus pugen un 8,1% a l'eurozona i marquen un nou rècord d'inflació
Avui et destaquem
El més llegit