El deute de les administracions públiques arriba fins als 1,45 bilions

La xifra bat un nou rècord històric i representa un increment del 3,5% respecte el maig del 2021

Façana de la seu del Banc d'Espanya a Madrid | ACN Façana de la seu del Banc d'Espanya a Madrid | ACN

El deute de les administracions públiques a l'Estat va batre un nou rècord al maig i va assolir els 1,45 bilions d'euros, xifra que representa un increment del 3,8% en termes interanuals, segons ha informat el Banc d'Espanya. En l'últim any, el deute públic ha crescut un 3,8%, amb 53.979 milions d'euros més, a conseqüència dels menors ingressos i les majors despeses derivades de la crisi de la pandèmia i més recentment per la guerra a Ucraïna.

El saldo del deute de l'Estat es va elevar fins als 1,27 bilions, és a dir, un 5% més en comparació amb el mateix mes de l'any passat, mentre que les altres unitats de l'administració central va ser de 47.000 milions d'euros, un 16,4% menys que fa un any. Pel que fa a el deute de les administracions de Seguretat Social es va situar en els 99.000 milions d'euros, un 16,2% més que un any abans. Segons indica el Banc d'Espanya, aquest increment es deu als préstecs concedits per l'Estat a la Tresoreria General de l'organisme per a finançar el seu desequilibri pressupostari, accentuat a conseqüència de la crisi de la covid-19.

A les comunitats autònomes, per la seva banda, el deute va créixer fins als 314.000 milions d'euros el maig del 2022, un 1,2% més. A les corporacions locals, l'increment registrat ha estat lleugerament superior percentualment, de l'1,5%, fins als 23.000 milions d'euros. Quant a la consolidació en el conjunt de les administracions públiques, el deute es va incrementar un 5,3% respecte a l'any passat, fins als 303.000 milions d'euros.

Més informació
El Banc d'Espanya alerta dels riscos monetaris associats a la transició ecològica
El deute de les empreses i les llars s'incrementa un 0,3%, fins al 134,7% del PIB
El deute de les administracions públiques se situa en el 117,7% del PIB
Brussel·les torna a advertir Espanya de l'elevat deute i atur
Avui et destaquem
El més llegit