El joc de cadires de l'economia catalana

Un resum dels fitxatges més destacats del món professional

Christian Vollmer (Seat), Marta Nogueras (Lanzadera), Sònia Recasens (Atrevia) i Jordi Sacristán (Roman) Christian Vollmer (Seat), Marta Nogueras (Lanzadera), Sònia Recasens (Atrevia) i Jordi Sacristán (Roman)

La selecció dels anuncis més rellevants dels darrers dies: 

-Seat incorpora Christian Vollmer al consell d’administració. Fins ara, el directiu ha format part del comitè executiu de Volkswagen i, a la vegada, ha ocupat càrrecs a l’àrea de producció i logística. Abans, Vollmer també ha treballat als centres de Martorell, el Prat de Llobregat i Barcelona.

-Novetats a Lanzadera. L’acceleradora d’empreses impulsada per Juan Roig, ha designat Marta Nogueras per la direcció general. Des de fa un any, la directiva ocupava el càrrec de gerent a la firma inversora del propietari de Mercadona.

-Atrevia incorpora Sònia Recasens per liderar l’àrea d’Estratègia Corporativa i Afers Públics a l’oficina de Barcelona. Llicenciada en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat de Barcelona, Recasens va formar part del cercle de confiança de l’alcalde Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona.

-Gir de guió a DKV. Ignacio López Eguilaz no serà el conseller delegat de la firma asseguradora. El consell d’administració ha aprovat la creació d’un comitè executiu que haurà d’assumir el lideratge fins l’arribada del nou alt directiu. 

-Marian Marco i Jordi Sacristán han adquirit la condició de socis a Roman, després de catorze i vuit anys, respectivament, a l’agència. Des del 2022, Roman ha obert la possibilitat que els membres del comitè de direcció puguin convertir-se en accionistes. 

-Pep Fernández, responsable del departament financer de Randstad a Espanya. Enginyer industrial per l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, el directiu acumula una experiència de 26 anys en tasques d’anàlisi de negoci i control de gestió. 

-Mariona Sanz arriba al Barcelona Supercomputing Center per liderar el departament d’Innovació i Desenvolupament de Negoci. Sanz acumula una llarga experiència laboral a Girbau, ACCIÓ i la Universitat Oberta de Catalunya. 

-Moviment al sector navilier. Albert Oñate serà el director general de KCN Spain, una societat del grup italià KCN Shipping per gestionar l’aterratge a Espanya. Abans d’aquest projecte, Oñate ha ocupat un càrrec similar a Cosco Shipping Lines. 

-CEMEX tria Juan Carlos Sánchez per dirigir la planta d’Alcanar, en substitució de Tomás Sánchez. Fins l’actualitat, el nou responsable del negoci a l’Ebre ocupava la direcció d’operacions de l’empresa del sector de la construcció a Colòmbia. 

-Laura Llauradó fitxa per Allianz Global Corporate & Speciality com a directora de comunicació i màrqueting, posició que desenvoluparà des de les oficines de Madrid. Abans d’iniciar aquest projecte, la periodista ha treballat a Kreab, Evercom i Trescom, entre d’altres firmes. 

-Ferran Boiza, nou cap de redacció del mitjà El Periódico de España, propietat de Prensa Ibérica. Nascut a l’Hospitalet de Llobregat, fins ara, el periodista era el màxim responsable de la secció de política al diari del grup Unidad Editorial. 

-Candela Martínez s’incorpora a La Liga. La periodista formarà part del departament de comunicació internacional de l’empresa gestora de la màxima competició de futbol a Espanya. Abans, Martínez ha desenvolupat la seva trajectòria a Radio Marca i el grup Planeta, entre d’altres llocs. 

-Vilar Riba contracta el periodista Albert Medina per dirigir el departament de comunicació i màrqueting. Amb seu a Vic, la firma ofereix assessorament global en l’àmbit fiscal, legal, laboral i projectes de consultoria o auditoria. 

-Toni Molina aterra a MYLVA per ocupar la direcció comercial global. La firma és especialista en control de plagues. Llicenciat en direcció i administració d’empreses per la Universitat Pompeu Fabra, l’alt directiu ha realitzat tasques similars a BASF. 

-El despatx d’advocats Ecija reforça l’equip d’arbitratge a Barcelona amb el fitxatge de Gorka Goenechea. En els darrers 15 anys, el jurista ha treballat a Balaguer Morera y Asociados. També és expert en conflictes financers, societaris i del món de la construcció. 

-Ramon Grau és el nou president de la Unión de Asociaciones de Ingenieros Técnicos Industriales y Graduados en Ingeniería de la Rama Industrial de España. El dirigent lleidatà substitueix en el càrrec a Juan Ignacio Larraz. 

-Sandra Carbonell assumeix la gerència de Sitges Comerç. Llicenciada en ciències de la comunicació per la Universitat Ramon Llull, Carbonell substitueix en el càrrec a Jesús Carballo. La prioritat del nou mandat és impulsar el creixement de l’entitat amb un model de proximitat. 

Més informació
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit