Dona jove i amb estudis superiors, perfil dels refugiats ucraïnesos que busquen feina

El 58,4% té entre 26 i 45 anys, segons Connecting Visions

 El perfil dels refugiats ucraïnesos que busquen feina a l'Estat | EP El perfil dels refugiats ucraïnesos que busquen feina a l'Estat | EP

El 82,84% dels ucraïnesos desplaçats a l'Estat espanyol que es troba en una posició de recerca activa d'ocupació són dones, majoritàriament d'edats compreses entre els 26 i 45 anys (58,45%) i amb un perfil qualificat 70% dels casos, segons un estudi elaborat per la consultora Connecting Visions. Aquestes dades són consistents amb les demanades pels Centres de Recepció, Atenció i Derivació de les Comunitats Autònomes, que destaquen el col·lectiu femení com el majoritari i, en general, jove.

Els principals sectors d'activitat dels que provenen més les dones ucraïneses a la recerca d'ocupació al nostre país són serveis (11,94%), educació (10,70%), distribució i consum (7,21%) i banca (5,97%). En el cas dels barons, els sectors predominants són construcció (2,49%) i transports (1,74%). A l'hora d'escollir els departaments o àrees a què optarien dins de les empreses d'acollida, el 25,62% de les dones es decanten per gestió i administració, el 22,64% per atenció al client, el 10,95% per producció i el 9,45% per comptabilitat i finances.

L'informe posa en relleu que els desplaçats ucraïnesos a Espanya es concentren principalment a les principals ciutats, "on l'accés a ajudes i serveis orientats a satisfer les seves necessitats presenta més facilitats". D'aquesta manera, els ucraïnesos que busquen ocupació al nostre país es concentren als entorns de Madrid (35,33%), Catalunya (23,14%), i el País Valencià (21,89%).

Avui et destaquem
El més llegit