Tres de cada 10 contractes del 2018 duren una setmana o menys

CCOO denuncia que el mercat laboral és "cada cop més precari i amb menys valor afegit"

Manifestació de la UGT i CCOO per l'1 de maig a Barcelona | ACN
Manifestació de la UGT i CCOO per l'1 de maig a Barcelona | ACN

Tres de cada 10 contractes de feina signats durant el 2018 van ser d'una setmana o menys, segons ha denunciat aquest dijous el sindicat CCOO en un comunicat. Si bé va augmentar l'ocupació en un 2,2% i el nombre de contractes en un 4,5%, també va pujar la temporalitat i la parcialitat, especialment en el sector serveis i entre els joves. De fet, un 43% dels contractes temporals van ser per persones d'entre 16 i 29 anys. Segons l'informe de CCOO, els contractes de menys d'un mes van passar del 41,3% el 2017 al 43,4% l'any passat. D'aquests, el 78,5% tenien una durada inferior o igual a set dies. Precisament, els contractes de molt curta durada són el 34% del total de temporals i prop del 30% del global de contractes, incloent els temporals i indefinits.

Més info: Atur 2018: el miratge de la contractació pública

Segons CCOO, les dades de contractació laboral a Catalunya el 2018 demostra que el mercat de treball "cada cop és més precari i amb menys valor afegit". Per sectors, a la indústria durant l'any passat es van signar 131.768 contractes d'una setmana o menys, mentre que a serveis la xifra va arribar fins als 837.495. A més a més, 1 de cada 3 contractes de molt curta durada és, també, a temps parcial.

El sindicat atribueix a les ETT el creixement de contractes temporals i parcials. De fet, aquest tipus d'empreses de contractació van formalitzar 735.751 contractes de feina l'any passat, la meitat dels quals van tenir una durada inferior a la setmana.

Més Informació
El final de la campanya de Nadal apuja l'atur un 1,39% a Catalunya al gener
L’atur baixa un 16% en el País Valencià en 2018
L'atur dels graduats en FP és tres vegades inferior a la desocupació juvenil
Avui et destaquem
Comentaris