La Cambra preveu que l'economia catalana freni entre el 2019 i el 2020

L'ens preveu una expansió moderada del PIB per l'impacte de la desacceleració econòmica mundial i nega senyals de recessió

Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, en una roda de premsa l'11 d'abril Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, en una roda de premsa l'11 d'abril

La Cambra de Comerç de Barcelona ha mantingut les previsions de creixement del PIB català en el 2,1% el 2019, una dècima menys que l'economia espanyola i mig punt per sota de l'any anterior. Una fase de desacceleració que s'allargarà també el 2020, amb un creixement del 2%, ha previst l'ens en l'informe trimestral d'anàlisi de la conjuntura econòmica.

Més info: La Cambra de Comerç de Barcelona preveu traslladar-se al 22@

Segons dades de la Cambra, l'economia catalana ha començat bé el primer trimestre gràcies a la fortalesa del consum privat però anirà perdent força a mestura que avanci l'any per la via del sector exterior i la inversió. "Ha quedat enrere la fase més alcista del cicle però no es veuen senyals de recessió", ha assegurat en una roda de premsa el president de l'entitat, Miquel Valls, que, ha remarcat l'augment dels salaris, el bon ritme de creació d'ocupació i el bon comportament de la demanda interna.

Els primers tres mesos de l'any s'han saldat amb un balanç positiu del sector turístic, amb una intensa desacceleració de la indústria, un gran dinamisme en la construcció i un bon comportament dels serveis, que segueixen sent el principal motor de l'ocupació.

Més informació
20 cadires decisives de la Cambra de Barcelona
Un debat per servir (i despertar) la Cambra de Barcelona
Enric Crous: "Vull posar els punts sobre les is des de la Cambra de Barcelona"
Avui et destaquem
El més llegit