Els economistes amb més seguidors a Twitter

Els professors catalans Xavier Sala-i-Martin i Germà Bel es troben dins el top 20

L'economista català Xavier Sala-i-Martin L'economista català Xavier Sala-i-Martin

Més enllà de les aules, els economistes també imparteixen lliçons magistrals en 280 caràcters. Ara bé, no tots tenen el mateix impacte a les xarxes.

El Nobel nord-americà Paul Robin Krugman és l'economista amb més tirada a Twitter amb quasi 4 milions de seguidors, segons el rànquing elaborat per RePEc amb la base de dades IDEAS. El segueix professor català de Columbia University, Xavier Sala-i-Martin, que ha superat recentment la barrera dels 400.000 seguidors.

El també Nobel nord-americà Joseph Eugene Stiglitz, que va defensar ara fa poc més d'un any la viabilitat d'una Catalunya independent, tanca el top 3 amb més de 200.000 seguidors. 

Els economistes que es troben entre la quarta i la desena posició tenen tots més de 100.000 seguidors. Destaquen el ministre colombià de Salut, Alejandro Gaviria, el director d'Economia Digital del MIT, Erik Brynjolfsson, l'actual premi Nobel d'Economia, Richard H. Thaler, o l'exsecretari del Tresor dels Estats Units, Lawrence Henry Summers, entre d'altres. 

Dins el top 20 d'economistes amb més força entre els tuitaires, encara hi ha lloc per un català més: el doctor per la UB i diputat de Junts pel Sí, Germà Bel, amb 67.000 seguidors. A només tres posicions, es troba el professor de la London School of Economics i responsable d'Economia de Ciutadans, Luis Garicano, amb quasi 60.000 seguidors. Per últim, l'exdegana de la facultat d'Economia i Empresa de la UB, Elisenda Paluzie, se situa just a la frontera del top 40 acariciant els 30.000 seguidors. 

Més informació
Stiglitz: "Una Catalunya independent seria econòmicament viable"
Elisenda Paluzie: “A la UE no li interessa tenir moltes ‘Noruegues’”
Richard H. Thaler guanya el Nobel d'economia
Avui et destaquem
El més llegit