Ecoplanta signa l’acord de finançament amb la Comissió Europea en el marc del Fons d’Innovació

El projecte és reconegut per la seva tecnologia de gasificació, que destaca per la seva innovació, la reducció de les emissions de carboni i l’escalabilitat

Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol a Tarragona; Joaquín Suescun, director d’Economia Circular i Descarbonització d’Agbar; Denis Arguin, vicepresident de Desenvolupament Comercial d’Enerkem; Dirk Beckers i Clara de la Torre | Cedida Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol a Tarragona; Joaquín Suescun, director d’Economia Circular i Descarbonització d’Agbar; Denis Arguin, vicepresident de Desenvolupament Comercial d’Enerkem; Dirk Beckers i Clara de la Torre | Cedida

Ecoplanta ha signat l’acord de finançament amb la Comissió Europea per desenvolupar un projecte a gran escala en el marc del Fons d’Innovació. El projecte de solució de residus no reciclables ha estat reconegut per la seva tecnologia altament innovadora i destaca per la seva contribució a la mitigació del canvi climàtic, fet que el fa mereixedor del suport de la Comissió Europea entre més de 300 projectes que s’hi han presentat.

La Comissió va llançar la convocatòria del Fons d’Innovació per a projectes a gran escala per primer cop l’any passat per tal de donar suport a les tecnologies innovadores en els àmbits de les indústries d’alt consum d’energia, les energies renovables, l’emmagatzematge d’energia, així com la captació, l’ús i l’emmagatzematge de carboni.  

El projecte Ecoplanta, un dels set projectes seleccionats a escala europea i l’única candidatura espanyola en aquesta convocatòria del Fons d’Innovació, pretén transformar la gestió dels residus sòlids urbans (RSU) utilitzant els materials no reciclables rebutjats per les plantes de classificació per elaborar productes químics circulars i biocombustibles avançats. El projecte  ha estat reconegut per la seva tecnologia de gasificació, que destaca específicament per la seva innovació, la reducció de les emissions de carboni i l’escalabilitat. 

La planta, que se situa en un complex petroquímic al Morell, a prop del port de Tarragona, produirà 240.000 de tones a l’any de metanol i recuperarà el 70% del carboni present als materials no reciclables. Segons la metodologia del Fons d’Innovació, el projecte aconseguirà reduir 3,4 milions de tones equivalents de CO2 d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) durant els primers deu anys de funcionament. D’aquesta manera, el projecte Ecoplanta està en consonància amb els objectius de descarbonització i mitigació del canvi climàtic de la Unió Europea. 

Avui et destaquem
El més llegit