El Black Friday s'assenta

Els comerços catalans venen entre un 10% i un 15% més durant la jornada de descomptes d'enguany segons el Govern català

Els comerços catalans han venut entre un 10% i un 15% més pel Black Friday d'aquest any respecte del del 2015, segons el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget.

En una entrevista de Rac1, ha matisat que s'ha d'esperar que acabi la campanya de Nadal per fer un balanç global perquè pot ser que s'hagin avançat algunes compres aprofitant els descomptes d'aquest esdeveniment comercial importat dels Estats Units.

Després de preguntar-li pels horaris comercials a Catalunya, Baiget ha considerat que l'obertura permanent no és bona perquè "no ajuda a augmentar el volum de comerç sinó que reorienta determinats fluixos".

Ha recordat que la normativa actual permet llibertat horària als comerços de menys de 300 metres quadrats, i que la nova llei reduirà a 150 metres quadrats.

Respecte al pont de desembre d'aquest any, que alterna dies laborables i festius tota aquesta setmana que ve, ha reconegut que "sembla irracional".

Ha sostingut que seria positiu acumular els dies de festa durant l'any, tot i que ha estat impossible consensuar un calendari.

S'ha mostrat favorable a acumular els festius en dilluns, tot i que ha incidit que hi ha d'haver "flexibilitat" per pactar solucions de calendari entre empresaris i treballadors.
Avui et destaquem
El més llegit