El .cat és el segon domini que més creix al món

Augmenta un 16,2% durant els primers mesos del 2013 i compta amb més de 68.500 usuaris registrats

El .cat és el segon domini que més creix al món
El .cat és el segon domini que més creix al món

El domini .cat ha superat aquest mes d'agost els 68.500 usuaris i s'ha convertit en el que més creix a Catalunya, segons publica en un comunicat la Fundació puntCAT. Durant els primers mesos del 2013, el número de registres va augmentar un 16,2%, un creixement que situa el domini en el tercer lloc dels més utilitzats al país. Per davant té el .es, que augmenta un 2,9% en el mateix període, i el .com, que s'ha mantingut estable. En canvi, el .cat s'utilitza més que el .net, .org i .info.

Segons un estudi de la revista francesa especialitzada 01Business, el .cat és el segon domini que més va créixer en percentatge al món entre el novembre del 2011 i el mateix mes del 2012. Només va ser superat pel .me de Montenegro. A més a més, el domini català es situa com el 72è més emprat al món. A Espanya també es consolida com el que més ha crescut en el primer semestre del 2013, amb un increment del 9,8%. En la llista de dominis, es troba en la cinquena posició.

Pel que fa a la localització, el 91% de pàgines registrades fins el juny d'aquest any es troben a Catalunya. La resta es reparteix amb un 4,3% a les zones de parla catalana i un 4,7% a altres llocs del món.

Avui et destaquem
Comentaris