El .cat és el segon domini que més creix al món

Augmenta un 16,2% durant els primers mesos del 2013 i compta amb més de 68.500 usuaris registrats

El domini .cat ha superat aquest mes d'agost els 68.500 usuaris i s'ha convertit en el que més creix a Catalunya, segons publica en un comunicat la Fundació puntCAT. Durant els primers mesos del 2013, el número de registres va augmentar un 16,2%, un creixement que situa el domini en el tercer lloc dels més utilitzats al país. Per davant té el .es, que augmenta un 2,9% en el mateix període, i el .com, que s'ha mantingut estable. En canvi, el .cat s'utilitza més que el .net, .org i .info.

Segons un estudi de la revista francesa especialitzada 01Business, el .cat és el segon domini que més va créixer en percentatge al món entre el novembre del 2011 i el mateix mes del 2012. Només va ser superat pel .me de Montenegro. A més a més, el domini català es situa com el 72è més emprat al món. A Espanya també es consolida com el que més ha crescut en el primer semestre del 2013, amb un increment del 9,8%. En la llista de dominis, es troba en la cinquena posició.

Pel que fa a la localització, el 91% de pàgines registrades fins el juny d'aquest any es troben a Catalunya. La resta es reparteix amb un 4,3% a les zones de parla catalana i un 4,7% a altres llocs del món.

Avui et destaquem
El més llegit