El CCIB tanca l'any fent créixer la facturació un 3%

El centre de convencions eleva fins als 29,8 milions d'euros el volum de negoci

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) ha tancat el 2015 amb facturació de 29,8 milions d'euros, que suposa un creixement del 3% respecte a l'any anterior. Durant l'any passat, el centre va acollir 111 actes mantenint així la xifra rècord del 2014 i va rebre un total de 479.191 assistents, que representa un creixement del 20,95% respecte el 2014.

Per al director general del CCIB, Marc Rodríguez, les xifres del 2015 confirmen els bons resultats obtinguts l'any passat i són, segons diu, "el reflex de la millora dels nostres serveis i processos, així com de la satisfacció dels nostres clients". En aquest sentit, el CCIB preveu seguir en aquesta línia i pel 2016 calcula que el volum de negoci creixerà al voltant del 4% respecte al 2015, així com també s'espera que se superi el mig milió d'assistents.

Segons el CCIB, aquesta evolució positiva redunda en el posicionament de Barcelona com una de les principals destinacions de negocis, més enllà, segons apunten, de l'impacte econòmic que genera a la ciutat, que el 2014 va superar els 3.000 milions d'euros acumulats des de la seva posada en marxa el 2004.

Els esdeveniments internacionals, procedents majoritàriament de Regne Unit, Estats Units i el centre d'Europa (un 40% del número total), han representat aquest any passat un 90,9% de la facturació. Tot i la notòria projecció internacional, el nombre dels nacionals s'ha incrementat considerablement, una tònica que s'espera que es mantingui en el pròxim any, segons destaca el centre.

D'altra banda, el centre destaca que la confiança dels clients es demostra en el percentatge d'actes que ha repetit edició el 2015, que són un 30,63% i suposen més de la meitat de la facturació. El centre preveu que els esdeveniments repetitius arribaran al 36% aquest 2016.

El novembre va ser el mes de més activitat de l'any, amb un total de 12 actes i 40.000 delegats i assistents, la qual cosa suposa la millor marca del centre en un sol mes. Entre les cites internacionals destaquen les de grans empreses tecnològiques: Gartner ITXpo Symposium (7.500 assistents professionals i 136 expositors), Docker Conference 2015 (1.700 participants) i la trobada europea interna de la companyia de jocs digitals King, creadora del popular Candy Crash, entre d'altres.

En el mateix mes van coincidir també dos dels actes amb més repercussió mediàtica de l'any: la gala de lliurament de la 62a edició dels Premis Ondas i la dels Premis de la Lliga Professional de Futbol 2014-15, tots dos celebrats per primer cop a l'Auditori del CCIB, amb àmplia assistència de personatges reconeguts del món de la comunicació i l'esport.

Precisament en l'àmbit esportiu, i després de l'èxit de l'edició 2014, la final de l'ISU Grand Prix de patinatge artístic sobre gel va tornar a convertir el desembre passat la sala polivalent del CCIB en una pista de gel temporal de 1.800 metres quadrats. La convocatòria va superar les expectatives de l'organització, amb una ocupació superior al 90% durant els dies de competició (un total de 30.000 espectadors).

Aquesta edició va inaugurar el palmarès del patinatge sincronitzat, amb les cinc seleccions més ben classificades en el Campionat del Món 2015, la qual cosa va suposar la primera pedra per aconseguir que la modalitat s'inclogui en els Jocs Olímpics de Beijing 2022.

A més, l'Auditori ha acollit novament espectacles i concerts de grans figures del panorama internacional com Diana Krall i Nick Cave, i ho seguirà fent el 2016 amb les representacions previstes de Les Luthiers i els concerts d'Il Divo, Sergio Dalma o l'Orquesta Buenavista Social Club, entre d'altres.

Un altre dels grans esdeveniments de 2015 ha estat CineEurope, la convenció anual dels distribuïdors de la indústria cinematogràfica europea, que per quarta edició consecutiva ha tingut la seva seu en el CCIB. Durant quatre dies, els més de 3.000 delegats assistents van tenir l'oportunitat de veure les últimes produccions d'11 estudis de Hollywood i europeus, que arribaran pròximament a les pantalles de tot el món, així com assistir a actes patrocinats, seminaris i taules rodones sobre el sector, visitant a més la fira dedicada a productes i serveis destinats a l'exhibició cinematogràfica. L'esdeveniment celebrarà el seu 25è aniversari el 2016, i ho farà a la capital catalana, on es quedarà fins al 2017, com a mínim, segons apunta el CCIB

A l'apartat de fires i salons, el CCIB ha seguit comptant amb la confiança de STS Beauty, amb una assistència total de 63.000 persones, Fira Magic, Expopell i Security Forum, entre d'altres, tots amb nova celebració confirmada al centre el 2016. Com a novetat, destaca InteriHOTEL, el showroom d'interiorisme d'hotels més gran del sud d'Europa, que també repetirà edició el proper mes de juny.

El CCIB segueix sent seu dels congressos mèdics i científics de més pes en l'àmbit europeu i mundial. Així, s'han acollit, el Congrés Anual de l'Acadèmia Europea d'Immunologia Al·lèrgica i Clínica (EAACI), al qual van assistir a l'octubre més de 7.500 científics i investigadors; el congrés anual del Comitè Europeu del Tractament i la recerca de l'esclerosi múltiple (ECTRIMS), el més gran i important del món en la matèria, que va aplegar 9.300 delegats; el III Fòrum ESTRO, trobada bianual considerada com el principal congrés europeu d'oncologia radioteràpica, que va acollir 5.000 participants; la XV Conferència europea de la SIDA, que va reunir 4.000 investigadors, i el Congrés Mundial de Càncer Gastrointestinal (GI Cancer), que el 2015 va celebrar la seva onzena edició consecutiva al CCIB, amb una assistència de 3.000 delegats.

Com ja va succeir el 2014 amb el model anterior, i donant continuïtat a l'escenari escollit, el 2015 Samsung va optar pel CCIB per a la celebració de l'Unpacked, l'esdeveniment de presentació mundial del Galaxy S6. El nou smartphone de gamma alta de la companyia es va donar a conèixer coincidint amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona.
Avui et destaquem
El més llegit