El Govern abonarà la pròxima setmana els 205 MEUR de la PAC

La Política Agrària Comuna gestiona les subvencions que es donen a la producció agrícola a la Unió Europea

Jordi Ciuraneta, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya
Jordi Ciuraneta, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya

La Conselleria d'Agricultura de la Generalitat farà efectius durant la pròxima setmana els pagaments de les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC) de la Unió Europea (UE) als productors catalans, per un valor de 205 milions d'euros. Les ajudes de la PAC de la Unió Europea arribaran la setmana del 14 al 18 de desembre a tots els productors catalans, ha informat la Conselleria en un comunicat.

La Generalitat abonarà el 95% de les ajudes de pagament bàsic -per un valor de 135.220.375,82 euros-, de pagament verd -69.841.744,10 euros- i el complement per a joves -887.204,02 euros.

Els pagaments bàsics són l'ajuda directa més important a les explotacions agràries que ofereix la PAC, amb l'objectiu de donar suport a la renda dels agricultors i garantir la viabilitat econòmica de les seves explotacions.

Aquest és el primer any de la implementació de la nova PAC 2015-2020, i la Generalitat ha destacat la incorporació en el primer pagament de campanya dels imports corresponents a la Reserva Nacional de drets, amb un import d'1.382.869 euros.

Avui et destaquem
Comentaris