El Govern central vol facilitar la sortida d'empreses de Catalunya

El Consell de Ministres estudia un decret llei perquè les companyies puguin traslladar el domicili social sense l’aprovació dels accionistes

Luis De Guindos EP Luis De Guindos EP

El Consell de Ministres estudia aprovar aquest divendres un decret llei per facilitar que les empreses que vulguin traslladar el seu domicili social puguin fer-ho sense necessitat que la decisió requereixi l’aprovació de la junta general d’accionistes.

Aquesta mesura suposaria una modificació de la disposició de la Llei de Societats de Capital, aprovada el 2015, que estableix que “l’òrgan d’administració serà competent per canviar el domicili social dins del territori nacional”, excepte la disposició contrària dels estatuts. Amb la nova modificació, s’eliminaria aquesta excepció dels estatuts.

D’aquesta manera, el decret facilitaria el canvi de seu a companyies com CaixaBank, ja que els seus estatuts no permeten el canvi de domicili social només amb un acord del consell d’administració, sinó que necessita el vistiplau dels accionistes.

Altres companyies i entitats no tenen aquest requisit, com és el cas de Banc Sabadell, el consell d’administració del qual ha aprovat aquest dijous en una reunió extraordinària el trasllat del domicili social de l’entitat a Alacant davant la incertesa política i econòmica de Catalunya.

Deslocalitzacions

Dins de l’Ibex 35, empreses com Gas Natural Fenosa, Abertis, Cellnex o Colonial, a més de CaixaBank, tenen la seva seu social a Catalunya. Així mateix, altres cotitzades com FCC, Borges, Dogi o Ercros també tenen el seu domicili social en el territori català.

En els darrers dies, diverses empreses com Oryzon, Eurona o Proclinic Expert han anunciat el trasllat de la seva seu. 

Més informació
Banc Sabadell escull Alacant com a nova seu
CaixaBank rumia marxar a Palma
Bonet proposarà endur-se Freixenet fora de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit