El Govern espanyol estudia avalar el deute del Liceu

El secretari d'Estat de Cultura apunta que "sempre hem manifestat la nostra voluntat d'estudiar una via per donar-li una solució"

El secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo, ha assegurat aquest dijous que el Govern espanyol estudia avalar els deutes del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, i ha avisat en la seva segona visita a la capital catalana que la seva línia de treball amb Catalunya "és la del diàleg, l'acostament i la col·laboració". Segons ha remarcat, la seva intenció és que s'identifiquin "projectes i vies de treball conjunt" perquè les dues Administracions ho puguin portar a terme, ha explicat en declaracions als mitjans abans d'emprendre una jornada de reunions amb diversos sectors culturals catalans.

Sobre el Liceu i abans de reunir-se amb el president del Patronat, Salvador Alemany, Benzo ha concretat que "una de les possibles vies que es plantegen és la recerca d'una forma d'aval per part de l'Estat dels esmentats deutes perquè se li pugui afrontar amb la solvència més gran possible". A més, Benzo ha declara que "nosaltres sempre hem manifestat la nostra voluntat d'estudiar una via per donar-li una solució per poder donar suport des de l'Estat, des del Ministeri, per fer front a aquesta situació", ha afegit.

Benzo manté el compromís amb les aportacions estatals
Respecte a les aportacions del Govern espanyol al teatre líric, ha defensat que, malgrat els ajustos empresos durant la crisi, s'han mantingut les aportacions del Govern espanyol, i ha avisat: "No és el Liceu ni de bon tros la institució que més ha pogut patir aquests ajustos", amb un nivell de compromís de l'Administració raonablement alt, ha defensat.

Sobre l'acusació del conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, que el Govern s'ha retirat pressupostàriament de la cultura catalana, Benzo ha assegurat: "La Generalitat ho sap bé: en els pitjors anys de crisis no ens hem retirat, simplement hem tingut un ajust pressupostari al qual hem hagut d'afrontar", afectant el conjunt de les activitats que es porten a terme en les comunitats autònomes.

"Seguim presents en termes pressupostaris en les mateixes institucions en les quals estàvem i seguim portant a terme les nostres aportacions", ha defensat el secretari d'Estat, que ha considerat que simplement va caler fer un ajust que, per descomptat, també li va correspondre a Catalunya.

A més, ha subratllat: "Catalunya no ha estat ni de bon tros la comunitat autònoma a la qual li va correspondre un major ajust, per ser sincers", i ha mostrat la seva confiança que es pugui iniciar una sendera de creixementque permeti recuperar-se del que s'hagi retrocedit els últims anys.El rector assegura que és una "bona notícia" i demanarà una nova reunió amb el secretari d'Estat d'Hisenda per avançar en les negociacions

 

Avui et destaquem
El més llegit