El Parlament Europeu reclama la llista dels aeroports fantasma

El comitè d'Afers Econòmics aprova anomenar els recintes on s'han perdut diners europeus

El Parlament Europeu vol una llista dels "aeroports fantasma" que hi ha arreu de la Unió Europea. El comitè d'Afers Econòmics de l'Eurocambra ha aprovat aquest dijous una esmena promoguda per l'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa que, segons ha dit, permetrà "fer públic que diner europeu ha estat malbaratat en infraestructures inútils". "És fonamental", ha remarcat, assenyalant que cal "augmentar l'exigència dels ciutadans i assegurar que el diner europeu anirà a infraestructures útils com el corredor mediterrani". L'esmena s'ha aprovat dins de l'informe de Competència, del qual Tremosa era ponent pel seu grup, acceptat pel comitè per 33 vots a favor, sis en contra i cinc abstencions.

En concret, el text, assegura que "les inversions en aeroports no sempre han portat els resultats anticipats" i demana a la Comissió Europea que faci "una llista pública" amb els aeroports "que van tenir èxit a l'hora d'augmentar el nombre de passatgers després de la inversió i els aeroports fantasma".

L'informe, que no és vinculant però té valor polític, podria comportar que la Comissió Europea assenyali la situació d'aeroports com el de Castelló o el d'Osca, i es preveu que es voti a plenari probablement el mes de febrer.

El text que ha aprovat el comitè d'Afers Econòmics tracta, principalment, sobre Competència, i inclou referències als casos de Google o d'Apple, que podrien acabar amb multes multimilionàries per aquests gegants empresarials.
Avui et destaquem
El més llegit