El Port preveu ser neutre en emissions el 2020

L'objectiu del programa BCN Zero Carbon és reduir al mínim el CO2 expulsat per la infraestructura portuària

El Port de Barcelona ha posat en marxa el programa BCN Zero Carbon amb l'objectiu de convertir-se el 2020 en un port neutre en emissions de carboni per al pas de mercaderies, ha informat aquest dimarts en un comunicat.

El programa té tres parts: calcular quant CO2 emeten les activitats; accions per minimitzar-les, i compensar l'empremta de carboni resultant, comprant crèdits de carboni generats per a projectes d'estalvi d'emissions, que permeten neutralitzar l'emissió pròpia.

Segons un estudi de l'Organització Marítima Internacional, el transport marítim és responsable del 2,7% de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle i no està regulat, tot i que la UE es proposa reduir un 40% l'empremta de carboni en aquest sector per al 2030.

El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha afirmat que els ports són claus per reduir l'empremta de carboni del transport "perquè conflueixen la majoria de cadenes logístiques i diversos mètodes de transport".

Ha assegurat el seu compromís a reduir al màxim l'impacte a l'entorn, i que BCN Zero Carbon forma part de l'aposta per consolidar-se com a 'smart port'.
Avui et destaquem
El més llegit