Els polítics s'obliden de la morositat pel 10-N

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat lamenta la falta de concreció dels candidats malgrat l"empitjorament dels terminis de pagament"

El president de la PMCM, Antoni Cañete | Cedida El president de la PMCM, Antoni Cañete | Cedida

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) lamenta la falta de concreció dels partits polítics majoritaris en relació a la morositat, malgrat l"empitjorament dels terminis de pagament", segons informen en un comunicat. Al mateix temps, agraeix el suport que ha rebut en matèria d'impagaments a proveïdors per part d'alguns partits polítics en els seus programes electorals.

Més info: Les propostes econòmiques dels partits polítics pel 10-N

El president de la PMcM, Antoni Cañete, ha constatat que "ni el PSOE ni el Partit Popular han inclòs mesures antimorositat, a diferència de Ciutadans, Unidas Podemos, VOX, algunes formacions d'àmbit territorial tals com a ERC i Junts per Catalunya i el nou partit Más País". Ciutadans, Unidas Podemos i VOX han coincidit a proposar que les pimes i autònoms no hagin d'avançar l'IVA per factures que no hagin cobrat, "una de les reivindicacions històriques de la PMcM", recorda Cañete.

En aquesta línia centrada a contrarestar els efectes dels impagaments a proveïdors produïts per part de les Administracions Públiques, VOX proposa crear un Compte Corrent Fiscal que permeti als contribuents anar carregant contra els saldos deutors de l'Administració els pagaments que hagin de fer a les administracions (estatal, autonòmica, local o de la Seguretat Social) fins que siguin liquidats pel net resultant.

Cañete ha recordat als grups parlamentaris la necessitat que quan es formi govern "s'agiliti" el tràmit al Congrés de la Proposició de Llei de Reforç de Lluita contra la Morositat, que contempla un sistema de multes per a les empreses moroses. Concretament, aquesta proposició de llei va ser liderada per Ciutadans, qui al seu programa electoral ha recordat que tornarà a presentar-la.

Tots els punts claus d'aquesta Llei es troben en les recomanacions que ha realitzat recentment la Comissió Europea per lluitar en els estats membres contra la lacra de la morositat, que "és especialment greu a Espanya", segons el seu últim anàlisi.

Més informació
La morositat s'enquista el 2017
La morositat dels bancs marca mínims de 2012
Espanya, al podi de la morositat
Avui et destaquem
El més llegit